Skip to content

Обдаровані школярі Дніпра навчилися програмувати для Android (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

У центральному офісі «Київстар» відбулися презентація та відкритий захист стартапів, створених у рамках міського проекту «ІТ-навчання учителів інформатики та обдарованих учнів».

 Учасники проекту презентували навчальні стартапи з JAVA-програмування під Android. Школярі представили як індивідуальні, так і колективні роботи. Ряд програмних розробок і прототипів додатків для смартфонів вони створили за результатами інтенсивних двотижневих ІТ-курсів та завдяки навчанню Java-програмуванню у літній ІТ-школі «Дніпро», організованій методичним центром управління освіти Дніпропетровської міської ради.

Автор ідеї проекту – керівник центру інформаційних технологій методичного центру управління освіти міськради Микола Кузічев.

«Працювали ми протягом усього року, – зазначає він. – Я дуже вдячний колективу креативних вчителів наших шкіл, які знаходять час і можливість займатися з талановитими учнями. Гадаю, перший етап нашого проекту пройшов досить успішно. Але попереду ще дуже багато роботи. Всі курси підтримує міська рада. Для кожної школи з міського бюджету було виділено кошти на додаткові заняття з ІТ-технологій. Зараз творчі группи вчителів працюють над створенням цікавої та продуктивної методики навчання учнів.

Учень десятого класу Ліцею інформаційних технологій презентував свій проект — програму Multiclient. На її розробку пішло близько п’яти місяців.

«Програма ця створена для різних соціальних мереж, – пояснює школяр. – У світі існує більше двадцяти соціальних мереж. За статистикою, майже кожна людина має акаунти одразу в кількох із них. Перехід з однієї соціальної мережі в іншу займає багато часу. Програма Multiclient дозволяє об’єднати всі акаунти в один. Поки що я розробив її для “В Контакті” та “Facebook”. Але в найближчому майбутньому планую розширити її можливості до використання всіх інших соціальних мереж».

Учень 11 класу 23-ї школи Микола Аврахов представив програму “Search and play”.

«Вона була розроблена з метою найбільш зручного пошуку аудіозаписів у Інтернеті, – розповідає хлопець. – Одного дня у моєму додатку “В Контакті” припинило працювати 80% бази даних з музикою. Це мене дуже засмутило. Я хотів знайти більш надійну програму. Але в Інтернеті не зміг знайти нічого, що б мені сподобалося. Так і виникла ідея створити нову, більш досконалу програму. У майбутньому планую додати нові сервіси для пошуку аудіо, доробити дизайн та додати еквалайзер».

Не один десяток спеціалістів підготував Сергій Іщеряков — автор державного курсу «Школяр-програміст», який діти опановували в літній IT-школі.

«Програмувати зовсім не важко, – вважає він. – Щоб зробити щось надзвичайне, не завжди потрібно багато часу. А діти часто створюють багато такого, що дорослим не під силу. Всього за рік школярі навчилися програмувати по-справжньому».

Маріанна Стець, фото автора

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: