Skip to content

У Дніпрі покажуть «Нове британське кіно»

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

img_6655Фестиваль під такою назвою проходить від листопада в Україні. У Дніпрі його відкрив директор з розвитку мистецької програми Британської Ради в Україні Пабло Россело.

«Ми вже побували у Києві, Одесі, Львові, Харкові та Маріуполі, зараз — у Дніпрі. «Нове Британське кіно» представляє українській аудиторії усе найкраще із кінематографу Сполученого Королівства, — сказав він. — До уваги українського глядача як художні стрічки, так і документальні роботи, а також спеціальні події».

8 грудня фестиваль відкрила стрічка-володар «Золотої пальмової гілки» Каннського кінофестивалю, соціальна драма Кена Лоуча «Я, Деніел Блейк». Показ її розпочався з відеозвернення митця до президента РФ з вимогою звільнити Олега Сенцова — українського режисера, політв’язня, незаконно засудженого у Росії.

Далі у програмі — ще один фільм з програми Канн, володар Призу журі «Американська крихітка» режисера Андреа Арнольд із акторами Саша Лейн та Шайа ЛаБаф. Також на глядачів чекають дві комедії: так звана «чорна» «Війна проти всіх» від автора «Ірландця» та «Голгофи» Джона Майкла Макдона і романтична «Чарівні чудові» із дворазовим номінантом на «Оскар» Томом Вілкінсоном і зіркою серіалу «Аббатство Даутон» Джессікою Браун Фіндлей.

Також на фестивалі покажуть дві стрічки, присвячені культовим постатям британської культури — режисеру Кену Лоуч, якому у нинішньому році виповнилося 80 років, і легендарному Девіду Боуї, який цього року пішов з життя. Ми покажемо Це «Versus: життя і фільми Кена Лоуча» та відреставрована версія «Людини, яка впала на Землю» — перший повнометражний фільм, в якому Боуї зіграв головну роль.

І традиційно — добірка найкращих короткометражок останнього року за версією Британської академії кіно й телемистецтва (BAFTA).

Покази відбуваються у кінотеатрі «Правда-кіно», мова — оригінальна з українськими субтитрами.

Євгенія Рождественська

%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%b5-%d0%ba%d1%96%d0%bd%d0%be

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: