Skip to content

Відбувся концерт пам’яті Василя Сліпака (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d1%81%d0%bb%d0%b8%d0%bf%d0%b0%d0%ba

Днями в Дніпрі у театрі ім. Шевченка відбувся концерт пам’яті Василя Сліпака – видатного українського оперного співака та захисника нашої Батьківщини, який віддав своє життя за Україну на східному фронті.
Організували концерт заслужена артистка України Оксана Петровська; лауреат міжнародної премії, письменник Артур Балаєв; Міжнародний Фонд А. В. Петровського “Солідарність”.

Керівник волонтерського крила “Дух Нації” Андрій Усенко зачитав листи від побратимів Василя, які були з ним в останньому бою.

%d1%81%d0%bb%d0%b8%d0%bf%d0%b0%d0%ba3

«Ми, бойові побратими Міфа скажемо велику подяку Богові за те, що є такі люди на Землі як Міф і ми мали честь разом пліч о пліч бути поруч в єдиному дусі, дусі патріотизму, який палав і струменів з його широкої душі. Дякуємо за його чудовий характер, за його талант згуртовувати людей, за його неймовірний голос і за ту любов яку він проявляв усією своєю сутністю до своєї України, та до свого народу. Він завжди з нами і ми будемо його пам’ятати до кінця свого життя.

Друг Сім’янин, Змій, Санич, Подолянин, Курт, Цар, Джо, Гиря, Ангел……. Хлопці ще добавили до списку Росписного та Патрона, вони тоді були всі разом в тому роковому бою, але і Розписний і Патрон загинули вже після Василя…»

 

«Даже будучи не на войне, а в Париже вдалеке от Украины и нашей войны, он был активистом и действовал не прекращая. Проводил огромную работу по сборам средств для помощи АТО и донесения миру нашей проблемы. Его поддержка была очень ощутима. Но он не остановился просто на просветительском и волонтерском участии, ему этого было мало, и он хотел сделать еще больший вклад в нашу победу. Он приехал на войну и отдал жизнь за свою Родину».

%d1%81%d0%bb%d0%b8%d0%bf%d0%b0%d0%ba2

«Воевать с таким воином, как Миф, для меня было огромной честью. Слава о Мифе не умрет — смертен человек. О нем будут помнить и восхищаться им.

«Это был удивительной силы человек. Не знаю встретятся ли еще такие в жизни. Не смотря ни на что, он всегда был настроен оптимистично и подбадривал остальных. В какой бы ситуации мы не оказывались. Такая сила духа служит примером. Миф, без преувеличения, гордость нашей нации. И мы будем хранить память о нем и продолжать его дело. Он призывал никогда не сдаваться и во что бы то ни стало добыть волю Украине, и мы не имеем права предать его».

 

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: