Skip to content

Дніпрянам видаватимуть «Абонементи на життя»

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Дніпропетровське обласне відділення благодійної організації  «Всеукранська мережа ЛЖВ» запрошує городян приєднатися до акцій, які до Міжнародного дня боротьби із ВІЛ/СНІД будуть проходити  у нашому місті 1 грудня. Під час однієї з них городяни, які мають  тяжке захворювання, отримають абонементи на АРТ-терапію у 2017 році. 

image001

У благодійній організації наголошують, що 2016 рік став в багатьох сенсах переломним в житті українців, які живуть з ВІЛ. Зусилля громадських активістів і пацієнтських організацій запустили процес внутрішніх перетворень в державі, які спрямовані на розширення доступу до лікування для пацієнтів з ВІЛ. На сьогоднішній день відзначається об’єднання ресурсів держави, міжнародних донорів та приватного сектора, спрямованих на боротьбу з епідемією в Україні на всіх рівнях.

Вперше в історії незалежності України бюджет на охорону здоров’я було збільшено на 2 млрд. грн. Фінансування програми по боротьбі з ВІЛ зросло на 132% до 851 477 грн. Це дозволить в наступному році за гроші державного бюджету охопити лікуванням 34 тисячі нових пацієнтів з ВІЛ.

Досягнення такого результату стало можливим завдяки зусиллям багатьох громадських та благодійних організацій, зокрема ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».  Саме 1 грудня під час акції під назвою «Абонемент на життя»,  яку в 25-ти регіонах України проводить ця благодійна організація  по всій країні, 101 000 пацієнтів з ВІЛ отримають абонемент на очікуване лікування — АРТ -терапію в 2017 році.

Чому абонент такий важливий? Він передбачає певний термін дії, і в цьому головна суть. Видаючи цей абонемент, держава, міжнародні партнери, громадський сектор, приватні фонди беруть на себе відповідальність не забувати про зобов’язання, які були взяті, про обіцянки, які ще належить виконати. І той потужний стрибок, який зробила Україна в цьому році, дає підстави думати, що наступний  рік стане ключовим в питанні зупинення темпів зростання епідемії ВІЛ в Україні.

У Дніпрі 1 грудня Дніпропетровське обласне відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»  проведе спеціальну пізнавальну програму з елементами гри для студентів фізико-технічного факультету ДНУ.  Можна буде поспілкуватися з лікарем та пройти експрес-тестуванням на ВІЛ. Тож всіх бажаючих запрошують залучатися до заходу завтра об 11.00, 13-й корпус ДНУ (Фізико-технічний факультет), вул. Наукова, 1, ауд. 42.

Під час міської акції «Знай та живи» о 16.00 на Європейському майдані, біля каруселі, 1 грудня  пройде флеш-моб, експрес-тестування на ВІЛ та безпосередня видача  ВІЛ-інфікованим «Абонементів на життя».

 Юлія Бабенко

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: