Skip to content

Учителі 1-4 класів за перевірку зошитів мають отримувати додаткову оплату

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%b7%d0%be%d1%88%d0%b8%d1%82%d0%b8Учителям 1-4 класів проводиться додаткова оплата в розмірі 15 відсотків ставки заробітної плати за перевірку зошитів учнів. Про це йдеться у роз’ясненні Міністерства освіти.

У Міносвіти зазначають, що необхідність відповідного роз’яснення виникла у зв’язку з внесенням змін щодо орієнтовних вимог до контролю та оцінювання навчальних досягнень учнів початкової школи, яким скасовано фіксацію результатів оцінювання ведення зошитів y окремій колонці Класного журналу.

Також у відомстві повідомляють, що педагогічне навантаження вчителя включає 18 навчальних годин протягом навчального тижня, які становлять тарифну ставку, а також інші види педагогічної діяльності в такому співвідношенні до тарифної ставки: класне керівництво — 20-25 відсотків, перевірка зошитів — 10-20 відсотків тощо.

Одночасно в МОН інформують, що Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти встановлено, що вчителям 1-4 класів провадиться додаткова оплата в розмірі 15 відсотків ставки заробітної плати.

«Ця доплата провадиться основному вчителю незалежно від навантаження. Отже, факт перевірки зошитів вчителем підтверджується виставлянням поточних оцінок у зошитах, а не у окремій колонці Класного журналу», — наголосили у Міністерстві освіти і науки.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: