Skip to content

Борис Філатов надав розлогий звіт своєї роботи за рік на посаді мера Дніпра

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%b2
Очільник Дніпра Борис Філатов надав звіт своєї роботи за рік. Про якісні зміни, яких вдалося досягти у найважливіших сферах життєдіяльності міста, мер розповів під час загального зібрання прихильників «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» в Дніпрі 18 листопада – напередодні першої річниці його вступу на цю посаду.

Мер міста наголосив – він і надалі докладатиме всіх зусиль, щоб змінити Дніпро на краще.
Борис Філатов подякував тим, хто залишається вірним партії УКРОП, і нагадав, як відбувалися передвиборчі перегони та післявиборна боротьба за можливість ефективно працювати на благо мешканців Дніпра.

«Це не просто звіт міського менеджера, це звіт перед людьми, з якими пройшли вибори і які стояли зі мною пліч-о-пліч. Сьогодні мені не соромно стояти тут і дивитися вам в очі. За останніми соціологічними опитуваннями, мене як мера підтримують і довіряють мені 50% виборців. Спільними зусиллями ми змогли зламати в місті негативні тенденції. І на цьому шляху нас уже ніхто не зупинить. Адже ми – команда переможців», – сказав Борис Філатов.

Міський голова Дніпра зазначив, що у 2016 році бюджет міста збільшився майже на 2 млрд грн. Завдяки спільній роботі мера та його команди вдалося досягти якісних змін та покращити умови життя дніпрян.
Зокрема, на соцзахист виділено на 141 млн більше, ніж минулого року. Ще один здобуток – розміщення вільних бюджетних коштів на рахунках державних банків. З дивідендів від депозитів місто отримує десятки мільйонів гривень, які йдуть на адресну допомогу соціально незахищеним городянам.

%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%b22

Також у Дніпрі за першої каденції Бориса Філатова вдалося встановити виплати муніципальних надбавок для освітян і медиків, реалізований унікальний для України проект – безкоштовні муніципальні табори для дітей та людей поважного віку. За рік у них відпочивають і оздоровляються 6 тис. дніпрян.

Крім того, керівник міста наголосив на суттєвому збільшенні бюджету житлово-комунального господарства. Це дало можливість вирішити одну з найболючіших проблем містян – несправні ліфти.

«У цьому і в наступному році будуть відремонтовані всі ліфти в Дніпрі. Ми зробили б це швидше за умови координації з Національною поліцією, якби вони убезпечували ліфтове господарство від розкрадання», – заявив Борис Філатов.

Міський голова нагадав, що в мерії створене управління роботи з учасниками АТО, наголосивши, що виділення землі атовцям є проблемними питанням й для інших міст України.

«Я виступаю з ініціативою до Верховної Ради, щоб монетизувати цю пільгу. Видаймо людям гроші», – сказав очільник Дніпра.

Борис Філатов також розповів про стан справ щодо ремонту доріг у Дніпрі:

«Ми – єдине місто, яке не має об’їзної дороги. Тому великовантажний транспорт пошкоджує шляхи. Наступного року з Нацполіцією та Укртрансінспекцією буде придбано 6 зважувальних комплексів, які дозволять запобігати в’їзду в місто перевантажених машин».

Мер Дніпра прокоментував реконструкцію Дніпровської набережної та Привокзальної площі, а також підкреслив, що вдалося зрушити з мертвої точки питання добудови дніпровської підземки.

«Цей проект – для людей, він спільний», – зазначив він. Борис Філатов заявив, що докладає також усіх зусиль задля відновлення муніципального електротранспорту, який раніше нищився на догоду приватним перевізникам.

Нагадаємо, що вибори до органів місцевого самоврядування відбулися 25 жовтня 2015 року. Борис Філатов став мером Дніпра за результатами голосування в другому турі, який провели 15 листопада. Тоді його підтримали понад 184 тис. мешканців міста.

Присягу міського голови Дніпра Борис Філатов склав 27 листопада 2015 року.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: