Skip to content

7 тисяч рятувальників та 2 тисячі одиниць техніки переведені на посилений режим несення служби на період ускладнення погодних умов (ФОТО, ВІДЕО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d1%80%d1%8f%d1%8f%d1%8211 листопада в ДСНС України під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося засідання міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо готовності до протидії загрозам у зв’язку з погіршенням погодних умов в Україні 13 листопада.

Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України.

Участь у засіданні взяли представники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, голови регіональних штабів з ТЕБ та НС, які доповіли про готовність до оперативного реагування на ускладнення синоптичної ситуації.

Зокрема, Голова ДСНС України Микола Чечоткін зазначив, що всі регіони завчасно оповіщені про різку зміну погодних умов. У режимі підвищеної готовності перебуває 7 тисяч рятувальників та 2 тисячі одиниць техніки від ДСНС для оперативного реагування на всі надзвичайні ситуації та події, що можуть виникнути внаслідок сильних снігопадів, хуртовин, поривів вітру. На гірських перевалах підготовлено техніку ДСНС високої прохідності. Крім того, постійно здійснюється інформування громадян про ускладнення погодних умов.

“Я звертаюся до всіх керівників на місцях з проханням не чекати вказівок від центральних органів влади, а у випадку погіршення ситуації миттєво вживати заходів для її стабілізації. Територіальні підрозділи ДСНС спільно із всіма оперативними службами та місцевими органами влади повинні здійснювати постійний моніторинг погодних умов аби своєчасно реагувати на всі можливі загрози”, — сказав Микола Чечоткін.

У свою чергу, представники Укравтодору попередили водіїв про можливість обмеження руху на автошляхах країни.

За прогнозами Укргідрометцентру, 13 листопада у Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. По всій території Україні фіксуватиметься посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, на півдні та заході місцями 25 м/с. Погодні умови стабілізуються вдень 14 листопада.

Заважаючи на синоптичний прогноз, рятувальники звертаються до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці. Не планувати поїздок на далекі відстані, обмежити користування власним автотранспортом. Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: