Skip to content

«Уникнення мови ворожнечі» — студенти-журналісти взяли участь у семінарі (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%b6%d1%83%d1%80Студенти і викладачі факультету систем і засобів масової комунікації Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара взяли участь у семінарі «Стандарти журналістики у висвітленні конфліктів», який проходив у Дніпрі 8-9 листопада.

Про це повідомили в прес-службі ДНУ ім. О. Гончара.

Основною думкою семінару стала орієнтація на європейські та світові стандарти, правдиве висвітлення подій без тіні пропаганди та недопустимість змішування журналістики і власної громадянської позиції.

%d0%b6%d1%83%d1%802

Кореспондентам видань з різних регіонів України та майбутнім журналістам цикл лекцій та численні приклади з ефіру вітчизняних і закордонних телекомпаній представили Президент Академії української преси професор Валерій Іванов, голова Комісії з журналістської етики, засновник газети «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий та журналіст, військовий кореспондент «Газети Виборчої», лауреат премії Гран-Пресс «Журналіст року 2014» Пьотр Андрусечко.

Семінар проходив за підтримки Фонду Фрідріха Науманна «За свободу» Федеративної Республіки Німеччини та Академії української преси, створеної у 2000 році завдяки співпраці німецьких та українських журналістів.

Під час лекції були висвітлені, обговорені та навіть зав’язувалися дискусії навколо таких тем як: «Вимоги до матеріалів про збройні конфлікти та громадянські заворушення»; «Уникнення мови ворожнечі»; «Висвітлення реальності. Обмеження юридичні та етичні»; «Журналіст і суспільство. Завдання медіа на війні. Служіння інтересам аудиторії чи держави: реальна чи уявна колізія?»

«У злочинності немає національності чи релігійних поглядів» – червоною стрічкою ця теза проходила через увесь семінар.

Головний меседж, який намагалися донести експерти до майбутніх журналістів – це завжди говорити тільки правду та не бути заангажованими.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: