Skip to content

Для дніпрян будують нові велодорожки, дитячі й спортивні майданчики, фонтан…

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про це під час інспекційного виїзду на ремонт однієї з ключових автомагістралей Дніпра повідомив Борис Філатов.

_mg_4332-20161110

«Комплексна реконструкція Січеславської Набережної, частина зовнішнього вигляду якої застаріла навіть морально, передбачає відновлення понад 4 кілометрів вул. Набережна Перемоги, — зазначив він. — В ході робіт пішохідну зону вимостять спеціальним неслизьким гранітом, облаштують пішохідні проходи та велосипедні доріжки, площа яких складає 74,3 тисяч квадратних метрів. Крім того, встановимо дитячі та спортивні майданчики. Звичайно ж, тут з’явиться більше сотні паркувальних майданчиків. Ну вулицях відновлять освітлення і лавочки, а на газонах облаштують систему автоматичного поливу. У планах – навіть встановлення фонтана».

_mg_4247

Зупинки громадського транспорту, за словами Бориса Філатова, також оновлять. А ще вперше за останні майже 10 років у Дніпрі роблять і капітальний ремонт на вулиці Набережна Перемоги – від Мерефо-Херсонського мосту до вул. Космічної.

«Реконструкція тут була необхідна давно, адже в багатьох місцях зруйнований асфальт, вулиці мають великі проблеми з освітленням, а дерева, які стоять уздовж головної алеї, – в занедбаному стані, — говорить начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури міської ради Петро Шматченко. – Зараз такі важливі  роботи на постійному контролі міського голови, і повністю завершити капітальний ремонт цієї ділянки плануємо вже у 2017 році».

Загалом до кінця року буде відремонтовано 53 тисяч кв. м проїжджої частини. Відновлять  15 тисяч кв. м тротуарної частини та 6 км бордюрного каменю. Крім того, реконструюють дощоприймальні камери, перекладуть зливовий трубопровід і замінять опори ліній електропередач. Будуть встановлені нові дорожні знаки та нанесена дорожня розмітка.

Перевірив Борис Філатов і як триває капітальний ремонт на ще одній частині вулично-дорожньої мережі по вул. Набережна Перемоги – від вул. Космічної до Південного мосту.

_mg_4261

«На цей ремонт чекали майже 20 років, — сказав він. — Це – магістраль загальноміського значення, і щоденно, крім легкового транспорту, по ній проходить  велика кількість вантажівок. Тож можна лише уявити, як від шуму страждали мешканці тутешніх будинків. Вони неодноразово скаржилися на це й мені, коли я балотувався по двадцять сьомому округу. І я пообіцяв їм вирішити проблему. Слово тримаю. Після того, як ми повністю перестелимо асфальтне покриття, стане набагато тихіше. Також необхідно займатися питанням об’їзної дороги, і я роблю це щодня. Є позитивні тенденції. Відзвітую, коли буде результат».

1cd61e5b973c5e902517498eef734a5350071ec89a8aaa00c6-pimgpsh_fullsize_distr_mg_4260

Юлія Бабенко

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: