Skip to content

У Дніпрі поліція затримала місцевого жителя, який викрав з автомобіля ноутбук (ФОТО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%bd%d0%be%d1%83%d1%822Для скоєння злочину чоловік використав спеціальний пристрій – сканер, за допомогою якого зчитав код сигналізації та легко відкрив автомобіль.

Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

Злочин стався 8 листопада на парковці біля одного з торгівельних центрів міста. Зловмисник за допомогою сканера відкрив автомобіль «ВАЗ», викрав з нього ноутбук та разом з товаришем на своєму автомобілі швидко зник з місця злочину. На щастя, його д%d0%bd%d0%be%d1%83%d1%823ії не залишилися непоміченими. Очевидці події негайно викликали правоохоронців. Поліцейські почали переслідування підозрюваного і вже за кілометр від місця скоєння злочину затримали його.

 

Чоловік щиросердно зізнався у скоєнні крадіжки. Зараз поліцейські перевіряють його на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території району та міста. Особа зловмисника встановлена – це 38-річний місцевий житель, раніше судимий за крадіжку. Він ніде не працює, тож мотивував злочин скрутним матеріальним становищем.

За словами начальника сектору кримінальної поліції Шевченківського відділення поліції Дніпра Олександра Клешні, такий спосіб крадіжок з автомобілів є досить розповсюдженим.

%d0%bd%d0%be%d1%83%d1%82

«Хоча такий сканер досить складно купити в звичайному або інтернет-магазині, крадії знаходять можливості відкривати автомобілі, поставлені на сигналізацію. Щоб убезпечити себе від цього, водіям краще закривати машину ключем» — порадив він.

Злочин було розкрито в рамках всеукраїнського оперативно-профілактичного відпрацювання. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Чоловіку загрожує арешт на строк від 3-х до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: