Skip to content

У ДНУ ім. Гончара відбулася презентація стипендіальних програм DAAD для українських студентів

Юлия Мухина

Юлия Мухина

%d0%b4%d0%bd%d1%83Зокрема, лектор Німецької служби академічних обмінів (DAAD) у Дніпрі Олаф Міттельштрасс представив інформацію про відкриті можливості навчання та проведення науково-дослідної роботи в Німеччині для українських студентів, аспірантів, молодих учених і викладачів усіх спеціальностей, які володіють англійською та/або німецькою мовами.

Про це повідомили в прес-службі ДНУ ім. Гончара.

Найперше, пан О. Міттельштрасс познайомив українську аудиторію з діяльністю служби DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst), яка є найбільшою в світі організацією у сфері міжнародного академічного обміну. Це – стипендіальні програми для найкращих, різноманітні структури для міжнародного співробітництва та експертизи для спільної наукової співпраці. Всі вони сьогодні доступні й для українців.

«Загалом, минулого навчального року Німеччину відвідали понад 236 000 іноземних студентів, серед них – понад 9 300 українців, з яких понад 1 800 стали стипендіатами різноманітних програм Німецької служби академічних обмінів. Ваша країна зараз знаходиться у фокусі нашої служби, насамперед, тому що ми хочемо допомогти у цей складний для всіх вас час. І ми вважаємо, що освіта, отримана в Німеччині, з якої українські студенти зможуть взяти лише найкраще, неабияк посприяє у їхньому подальшому професійному розвитку», – сказав лектор.

Представник Німецької служби академічних обмінів запросив дніпровську аудиторію пройти під його керівництвом пробні тестування з німецької та англійської мов (за бажанням). І нагадав, що студенти ДНУ імені Олеся Гончара щочетверга на кафедрі германської філології мають змогу отримувати його персональні консультації.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: