Skip to content

Борис Філатов у Литві перевірив якість роботи компанії, яка має намір взяти участь у тендерах на будівництво доріг в Дніпрі 

Юлия Мухина

Юлия Мухина

14906978_1168395109909051_5190046944635426166_nМіський голова Дніпра Борис Філатов з 7 листопада перебуває в закордонному відрядженні у Литві.

Про це повідомили в прес-службі міськради Дніпра.

Перший день офіційного візиту до литовської столиці – міста Вільнюса українська делегація завершила відвіданням будівництва 5-кілометрової ділянки об’їзної дороги та штаб-квартири відомої у світі польсько-литовської компанії «Кауно Тілтай», яка має великий досвід реконструкції старих доріг і будівництва нових. Наразі вона завершує спорудження ділянки об’їзної магістралі та планує взяти участь у тендерах на право будувати та ремонтувати дороги в Дніпрі.

Шестисмугову магістраль з розділовим бар’єром і комплексним оновленням комунікацій у Вільнюсі вдалося побудувати менше ніж за півтора року. Тут одразу зводять шляхопроводи – незважаючи на те, що потреба в них з’явиться лише через кілька років, коли, згідно з генпланом розвитку міста, до них почнуть підводити низку автошляхів. Така завбачливість у майбутньому дозволить уникнути зупинки руху на об’їзній дорозі.

Вільнюську штаб-квартиру «Кауно Тілтай» очільник Дніпра Борис Філатов відвідав разом із мером Вінниці Сергієм Моргуновим. Дніпровський міський голова наголосив – важливим є системний підхід. Так, компанія здатна виконати роботи комплексно – від спорудження насипу до будівництва мостів і висадки дерев уздовж нової траси, а використання сучасної техніки дозволяє без втрати якості вкладати асфальтобетон навіть в дощ і сніг.

Відомо також, що компанія «Кауно Тілтай» спеціалізується на використанні маловитратних методів ремонту доріг. Прикладом є литовське місто Каунас, де всі міські магістралі вдалося привести до ладу всього за 2 роки та ще й з економією в мільйони євро. Як у Каунасі втілили найкращі практики відновлення дорожнього покриття, очільнику Дніпра Борису Філатову та меру Вінниці Сергію Моргунову покажуть 8 листопада – в ході другого дня закордонного відрядження.

Категория: ЖКХ, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: