Skip to content

На Дніпропетровщині мешкає найкращий кондитер України

Марианна Стец

Марианна Стец

_1_14781616858120-eee19-річна кондитер Дар’я Пугач перемогла у першому конкурсі професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»

Про це повідомляють у департаменті освіти та науки Дніпропетровської ОДА.

Поборотися за звання кращих до столиці з’їхалися 150 учасників з різних областей. Вони демонстрували вправність у зварюванні, штукатурних та облицювальних роботах, перукарському мистецтві, кулінарії та кондитерці.

Перше місце виборола 19-річна учениця кам’янського профтехучилища №15 Дар’я Пугач. Дівчина підкорила журі цукровими квітами.

Спробувати свої сили у конкурсі дівчині запропонували викладачі.

— Залишався місяць. Я швидко визначилась з конкурсною роботою та почала готуватися. Щодня робила цукрові квіти за англійською технікою. Крихкі троянди, орхідеї, незабудки та жасмин були потрібні для композиції «Мрія нареченої», — розповіла Дар’я Пугач.

Дівчина везла солодкі квіти у декількох коробках та дуже хвилювалася, щоб вони залишилися цілими. Вже на конкурсному майданчику вона зробила з них букет нареченої та невеличку весільну арку.

— Зі мною змагалися 16 учасників. Я оглядалася та бачила триярусні торти, карту України з тіста та неймовірні тістечка, — зазначила дівчина.

До кожного учасника підходило журі, серед яких справжні майстри зі світовим іменем та навіть Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

— Мене розпитували, що і як я робила, скільки пішло часу, які інгредієнти використовувала. Я бачила, що моя композиція подобається. Коли мені присудили перемогу, неймовірно зраділа, — поділилася майбутній кондитер.

Дар’я Пугач зізнається, що мріє стати кондитером високого рівня та відкрити власний ресторан. У жовтні 2017-го на дівчину вже чекають у столиці Об’єднаних Арабських Еміратів — Абу-Дабі. Там пройде світова першість професійної майстерності «WorldSkills International».

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: