Skip to content

За три дні на Дніпропетровщині стартують масштабні змагання «Ігри героїв»

Марианна Стец

Марианна Стец

maxresdefault29 жовтня відбудуться змагання з кросфіту «Ігри героїв». 25 людей з обмеженими можливостями із Дніпропетровщини та інших регіонів України підніматимуться канатом, віджиматимуться від підлоги, підтягуватимуться на турніку. Серед учасників – і бійці, які отримали важкі поранення в зоні АТО. Долучитися до групи підтримки можуть всі бажаючі.

На Дніпропетровщині проект реалізують ДніпроОДА та громадська організація «Різні та рівні».

— За три дні Дніпро прийматиме масштабні спортивні змагання «Ігри героїв». У деяких з хлопців важкі поранення, інші втратили кінцівки. Та незважаючи на це, бійці сповнені оптимізму й налаштовані на перемогу. Підтримати учасників можуть всі бажаючі, – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

До змагань із кросфіту учасники готувалися понад двох місяців. Займалися з професійними тренерами за спеціальною програмою, яка враховувала потенціал і індивідуальні особливості кожного спортсмена.

Набирається сил перед важливим стартом і Юлія Окулова із Дніпра. Вона приїде на змагання в інвалідному візку. Каже, настрій перед змаганнями бойовий.

— Налаштована перемогти, прагну довести собі, що зможу, – посміхається жінка. – На тренування ходила три рази на тиждень, намагалася не пропускати. Часу було небагато, аби підготуватися. Але дякувати тренерам, максимально нас підтягнули. Я до недавнього не мала уяви, як піднятися канатом. Тепер роблю це з легкістю. Можу підняти гирю вагою вісім кілограмів, а штангу – і ще важче.

«Ігри героїв» – змагання з кросфіту. У їхній основі – особлива система фізичної підготовки. Тренування розвивають силу та стійкість, включають вправи з важкої атлетики, художньої гімнастики, гирьового спорту, пауерліфтингу.

 

Категория: Новости здоровья Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: