Skip to content

У Дніпрі планують побудувати нові сучасні амбулаторії

Юлия Мухина

Юлия Мухина

11У мерії Дніпра розробляють проект будівництва нових амбулаторій. Розпочати планують вже влітку 2017 року. Про це директор департаменту охорони здоров’я населення Дніпра, в. о. заступника міського голови Андрій Бабський заявив в ефірі програми «Васильївський острів» на 11 телеканалі.

Наразі у Дніпрі 72 амбулаторії. Та словами Андрія Бабського цього недостатньо – треба відкрити ще близько 50 медзакладів.

11-2

«Реформа (охорони здоров’я – Ред.) була проведена, проте, м’яко кажучи, дуже неякісно. Медичне обслуговування не наблизилось до населення. Тому що амбулаторії відкрили переважно у старих поліклініках. Тепер там знаходиться по дві, три і навіть чотири амбулаторії. А мета була – рознести ці амбулаторії по місту, щоб кожен хворий міг за 10-15 хвилин дійти до лікаря», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я населення Дніпра Андрій Бабський.

11-3

За його інформацією, у міській раді вже розпочали пошук земельних ділянок для будівництва нових амбулаторій. Посадовець також наголосив, що за завданням керівника Дніпра Бориса Філатова мерія працює і над підвищення престижу професії та мотивації сімейних лікарів.

Андрій Бабський повідомив, що нині у закладах первинної медико-санітарної допомоги є відчутний дефіцит спеціалістів. Вільними залишаються майже 700 ставок.

«Це велика проблема. Сімейний лікар – непопулярна професія. Зараз по ініціативі мера таким спеціалістам місто виплачує надбавку у розмірі 50 % від окладу. Ми хочемо зацікавити молодих людей до цієї професії і робитимемо все необхідне для цього», – зазначив Андрій Бабський.

Категория: Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: