Skip to content

Сьогодні у Дніпрі відкриється виставка «Візерунки долі»

Марианна Стец

Марианна Стец

%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d1%81-%d0%bf25 жовтня о 15.00 у музеї «Літературне Придніпров’я» відкриється виставка вишиваних виробів члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Світлани Петрівни Макаренко «Візерунки долі»

Тут представлені твори з вишивки майстрині та її вихованців. Їх вироби – піднесений світ краси й фантазії, схвильована розпвідь про думки та почуття людини, барвистий світ натхненних образів.

Світлана Петрівна твердо впевнена, що пращури залишили нам у спадщину величезне багатство, і наш обов’язок — не тільки не втратити нічого з неоціненних скарбів, а й примножити їх і передати наступним поколінням. Вона поставила перед собою завдання – зберігти нащадкам старовинні візерунки; техніки вишивки та її кольорову гаму; передати своєрідність декоративного мистецтва різних регіонів України; відшукати рідкісні орнаменти, авторські роботи; розробити нові візерунки або передати старі – новими техніками чи барвами.

Палітра узорів, технік та кольорів вишивки в Україні наскільки багата, що все життя можна вивчати їх, черпати з них натхнення для нових робіт. Таких робіт за 18 років праці з дітьми немало. Це рушники, серветки, панно, подушки, доріжки, картини, ялинкові прикраси, гольниці, сорочки, жіночі сумки, обкладинки на кобзар та паспорти, закладки, карта України та інше.

Виставка працюватиме до 18 листопада 2016 року.

Категория: Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: