Skip to content

Стратували фінальні змаганняв рамках спеціального проекту «Я можу врятувати життя!» (ФОТО)

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

dsc_895821 жовтня, на базі школи № 46 м. Дніпро розпочалися фінальні змагання в рамках спеціального всеукраїнського проекту «Я можу врятувати життя!», суть якого – навчити школярів надавати домедичну допомогу.

Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

dsc_8926 dsc_8902

Протягом цього тижня на базі 8 шкіл міста (№ 17, 37, 39, 46, 56, 73, 97, 126) провели навчання для майже 500 старшокласників. На фінальні змагання кожна школа делегувала по 4 учні. На відкритті заходу присутніх привітав заступник міського голови Олександр Шикуленко.

«Іноді складається так, що життя людини залежить від того, чи зможуть ті, хто поруч з нею, надати першу допомогу до приїзду лікарів. Дуже важливо й корисно навчати цього наших дітей ще в школі. Попереду у них все життя, і можуть виникати такі ситуації, коли надана ними перша допомога стане вкрай необхідною для потерпілого. Звісно, нехай таких ситуацій не буде, але все можливо. Коли організатори всеукраїнського проекту «Я можу врятувати життя!» звернулися до нас з пропозицією участі наших шкіл, ми, звісно, відгукнулися і підтримали цю корисну для школярів й пізнавальну акцію», – сказав Олександр Шикуленко.

Координатор проекту «Я можу врятувати життя!» Юлія Підкурганна розповіла, що протягом тижня зі старшокласниками працювали фахові інструктори всеукраїнської ради реанімації, які навчали дітей правильно надавати домедичну допомогу за новітніми стандартами, зокрема, проводити серцево-легеневу реанімацію, роботи штучне дихання, переводити у стабільне положення, зупиняти кровотечу тощо.

dsc_8963 img_9219

«Проект реалізується з 2011 року, і за цей час відповідним навичкам навчено понад 25 тисяч старшокласників по всій Україні. Сьогодні в Дніпрі проводяться фінальні змагання, і діти покажуть, чого навчилися під час практичних занять. Команда-переможець поїде в грудні до Києва на фінальні всеукраїнські змагання», – зазначила Юлія Підкурганна.

Десятикласник Денис Фролов, який представляє команду школи № 46, сподівається на перемогу.

«Докладу максимум зусиль для перемоги своєї команди. Практичні заняття з надання домедичної допомоги буди пізнавальними. Сподіваюсь, що в разі виникнення різних ситуацій зможу надати допомогу потерпілому до приїзду лікарів», – додав хлопець.

Організатором проекту «Я можу врятувати життя!» є Всеукраїнська громадська організація «Український фонд «Здоров`я». Проект реалізується за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: