Skip to content

Оксана Томчук: «Свої обіцянки виборцям щодо повернення у комунальну власність громади незаконно відчудженого майна – ми виконаємо»

Юлия Мухина

Юлия Мухина

14650473_1119429474772268_4719624788919087474_nПро це депутат Дніпропетровської обласної ради Оксана Томчук заявила в ефірі 9-го телеканалу:

«Ми пам’ятаємо ті часи, коли «все навколо громадське, все навколо моє», а майно громади абсолютно ототожнювалося з представниками правлячої на той момент еліти. – сказала Томчук. — Схеми, які були задіяні при виведенні майна з власності місцевих громад – абсолютно безглузді та «топорні». Це говорить про те, що у людей було відчуття повної безкарності і ніхто особливо не приховувався. Крім питанні повернути майно у власність, треба знайти ще тих людей, які причетні до цього. Тобто мова йдеться про кримінальні впровадження. Ми зробимо це», — запевнила депутат.

На останньому  засіданні постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, членом якої є Оксана Томчук, серед інших важливих питань, було прийняте рішення щодо подачі позовної заяви від імені Дніпропетровської обласної Ради до деяких товариств з обмеженою відповідальністю, які ще в 2009 році незаконно заволоділи нерухомим майном, що перебувало у власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області, а саме «Казармою» в с. Старі Кодаки, площею 1361,8 кв.м., розташованою на земельній ділянці площею 428 кв.м. Ці Казарми було відчуджено без відповідного рішення Дніпропетровської облради, а грошові кошти до Ради не надходили.

«Ми підготували своїми силами всі матеріали, позовні заяви і запропонували депутатським комісіям облради нас підтримати. Погодили питання з юридичною службою облради, — розказала в ефірі телеканалу Оксана Томчук. – Я сподіваюся, що у нас будуть результативні засідання і ми зможемо повернути до комунальної власності громад ті об’єкти, які вибули по абсолютно шахрайським схемам».

Оксана Томчук відзначила, що вона разом з іншими депутатами комісії буде супроводжувати ці справи:

«У нас є потужні адвокати, які готові цим займатися абсолютно безкоштовно, обласній раді це нічого не буде коштувати. Для мене особисто ситуація з незаконним відчудженням майна – неприйнятна. І ми будемо робити все і до тих пір, поки доб’ємося його повернення у комунальну власність громад», — зазначила депутат обласної ради.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: