Skip to content

Незаконно відчужені об’єкти нерухомості Дніпра повернули державі

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b0Прокуратура Дніпропетровської області допомогла повернути незаконно відчужені об’єкти комунальної власності у Дніпрі.

Про це повідомили у прес-служба прокуратури області.

Так, протягом 2012-2013 років чотири комунальні житлово-експлуатаційні підприємства міста було визнано банкрутами, а нерухомість, що перебувала на балансі підприємств (понад 230 об’єктів),  замість передачі іншому комунальному підприємству, було продано з відкритих біржових торгів за заниженими цінами.

Оцінка та продаж об’єктів нерухомого майна проводились одним суб’єктом підприємницької діяльності за один день, учасниками торгів були 7 підприємств, які в подальшому розподілили право власності на нерухоме майно.

За втручання прокуратури більшість з вказаних об’єктів нерухомості вже повернуто державі. Серед них – будівлі на пр. Слобожанському у Дніпрі, в яких знаходиться Амур-Нижньодніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану та Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради.

Наразі, прокуратурою Дніпропетровської області забезпечено скасування рішень про державну реєстрацію прав приватної власності на вказані об’єкти нерухомості та поновлено право на них територіальної громади міста.

 

 

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: