Skip to content

Не втратити зір допоможуть профогляди

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Головний офтальмолог  Дніпропетровщини, директор обласної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк закликав дніпрян не відкладати вкрай важливу профілактику для здоров’я очей.

«Щорічно на Дніпропетровщині втрачають зір близько чотирьох десятків людей, — зазначив він. – Та у більшості випадків цьому можна зарадити. Варто лише дбати про свої очі. А для їх здоров’я вкрай важлива профілактика. Турбота про зір має стати корисною звичкою, на кшталт щоденної чистки зубів. Найефективніший засіб – не диво-препарати та вітаміни, а чергування зорового навантаження з відпочинком».

Наприклад, при роботі з комп’ютером чи гаджетом важливо відриватися від екрану кожні півгодини, робити зарядку очей. Ігнорування простої поради призводить до втоми, погіршення зору, у гіршому випадку – сліпоти. Сьогодні на Дніпропетровщині мешкає близько 3,5 тисячі сліпих людей.

«Надзвичайно важливо робити профілактичні огляди, — наголосив Валерій Сердюк. — Тож закликаю мешканців Дніпропетровщини не затягувати з візитом до офтальмолога. Запрошуємо мешканців регіону відвідати медзаклади. Пройти обстеження зору та визначитися з подальшим лікуванням можна як в амбулаторіях, так і безпосередньо у нашій обласній лікарні. Ми нікому не відмовляємо».

Мешканців області чекають на профогляди в обласній офтальмологічній лікарні на площі Соборна, 14.

 

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: