Skip to content

НАТО завітала до «Дніпро-1» (ФОТО)

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

unnamed-312 жовтня, в рамках візиту в Дніпро, делегація ПА НАТО завітала до полку ДНІПРО-1, де зустрілася з командуванням та познайомилася з особовим складом одного з перших добровольчих підрозділів України.

Серед гостей були присутні – члени Ради ПА НАТО від Словенії, Польші, Франції, Туреччини, Чехії, Нідерландів та Португалії, а також представники міжнародного секретаріату та офісу зв’язку НАТО в Україні.

unnamed unnamed-4

Напередодні, 11 жовтня, на Міжпарламентській раді Україна-НАТО у Дніпропетровські ОДА за участю керівників секторів оборони, представників СБУ та військовими командирами, один з ініціаторів заходу, народний депутат Юрій Береза, виступив з промовою:

— Якщо ми зараз не зупинимо ворога на нашій землі, наступними будуть європейські держави. Саме від того, як ви донесете своїм урядам ідею про те, що Росія не збирається зупинятися, а її агресія триває і обстріли наших військових майже цілодобові, залежить доля Європи і всього світу. Ми не можемо дозволити, щоб страшна історія людства повторилася, адже це тисячі життів людей, які виборюють свободу рідної країни і нам потрібна допомога у вирішенні цього багатонаціонального конфлікту на міжнародній арені.

unnamed-2 unnamed-1Цей візит став ще одним кроком до правильного розуміння країнами НАТО ситуації на Сході України і, зокрема, безупинної агресії Росії по відношенню до українського народу, як з військової, так і з пропагандистської точки зору. Приклад створення та функціонування такого явища як добровольчі батальйони, що відіграли ключову роль у зупиненні імперських амбіцій сусідньої країни, завжди цікавив світову спільноту.
Делегація ПА НАТО під час візиту на базу була вражена побаченими технічними можливостями і почутими історіями про війну від бійців, здивовані таким явищем як аеророзвідка та конструкторське бюро De ViRо, які зробили так багато вилітів для контролю та знаходження ворожих баз та техніки у зоні АТО з неба.

Головна мета зустрічі була довести країнам НАТО, що Революція Гідності та війна з окупантом на Сході – це адекватний цивілізаційний вибір нової України, яка вже стала носієм європейських цінностей та розвивається демократичним шляхом, де право людини на свободу – найвище.

Наприкінці зустрічі делегація НАТО подякувала за щирий прийом і отримала подарунки на згадку про візит в Україну і в добровольчий полк Дніпро-1

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: