Skip to content

У Дніпрі планують збільшити фінансування міської програми з підтримки учасників АТО та їхніх сімей на 9 млн гривень

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради. 11 жовтня представники міськради поспілкувалися з лікарями міста щодо надання допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям. Медики доповіли про свою роботу протягом року — надання допомоги з фізичної та психологічної реабілітації, стоматологічних та зубопротезних послуг.

Начальник управління, що відповідає за роботу з учасниками АТО, членами їхніх сімей та внутрішньо переміщеними особами, Людмила Козловська доповіла про реалізацію програми «Родина героя» у 2016 році. Так, з міського бюджету на її реалізацію цього року було виділено близько 30 мільйонів гривень. Кошти пішли на матеріальну допомогу сім’ям загиблих учасників АТО, оплату поховань, оздоровлення та реабілітацію бійців. У 2017 році міська рада планує збільшити фінансування програми майже на дев’ять мільйонів гривень.

Радник міського голови з питань АТО Ігор Федотов розповів про плани щодо допомоги бійцям. Перш за все, спільно з департаментом охорони здоров’я на базі одного з медзакладів міста хочуть створити медичну комісію з необхідними спеціалістами, щоб демобілізовані могли проходити огляд. Крім того, в міськраді мають намір створити електронний реєстр усіх учасників АТО.

 «Якщо врахувати демобілізованих шостої хвилі та контрактників, які скоро повернуться з фронту, то в нашому місті буде близько 8-9 тисяч учасників АТО. Для майже мільйонного міста — це зовсім небагато. Це люди, які потребують допомоги, і ми маємо її надати. Ми всі повинні пам’ятати, що війна не закінчилась», — зазначив Ігор Федотов.

Також радник міського голови з питань АТО зазначив, що вже формується база сімей учасників бойових дій, з допомогою якої буде простіше орієнтуватися в потребах бійців та їхніх родин.

Анна Павлова

img_1138

img_1132

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: