Skip to content

Директори двох підприємств завдали державі збитки на суму понад 250 тисяч гривень

Юлия Мухина

Юлия Мухина

dengiДніпропетровською місцевою прокуратурою №2 направлено до суду обвинувальний акт відносно директорів двох підприємств, дії яких спричинили державі грошові збитки на суму понад 250 тисяч гривень.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури в Дніпропетровській області.

Так, у серпні 2012 року між замовником (визначеним Дніпропетровською міською радою комунальним підприємством) та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду на будівництво дощової мережі на житловому масиві Лівобережний-3. Того ж дня між вказаним товариством та іншим підприємством укладено договір субпідряду на виконання зазначених робіт.

Прокуратурою встановлено, що директор підприємства-субпідрядника, зловживаючи службовими повноваженнями, вніс завідомо неправдиві відомості щодо встановлення обладнання та шляхом завищення вартості виконання підрядних робіт одержав на розрахунковий рахунок підприємства бюджетні грошові кошти у розмірі понад 250 тисяч гривень.

Вказана особа обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення за ч.2 ст.364-1 та ч.1 ст.366 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою; службове підроблення).

Крім того, до суду направлено обвинувальний акт відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю, який безвідповідально віднісся до своїх службових обов’язків та, не перевіривши викладені факти, підписав акти виконаних робіт підприємством-субпідрядником. Своїми діями посадовець посприяв перерахунку вищевказаної суми бюджетних коштів на користь підприємства. Наразі його судитимуть за скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Завдані територіальній громаді міста збитки вже відшкодовано у повному обсязі.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: