Skip to content

Як Меркурій НAСA обдурив

Юлия Мухина

Юлия Мухина

Учені НAСA заявили, що через зміну земної осі на зоряному небі вже виділяється 13 сузір’їв, оскільки між Скорпіоном і Стрільцем розташовується сузір’я Змієносця, і Сонце проходить по його екліптиці з 30 листопада по 18 грудня.

zodiakТа й взагалі щодо екліптики: як повідомили спеціалісти НАСА, Сонце проводить різні проміжки часу в кожному сузір’ї. Приміром, у Діві воно затримується протягом 45 днів, а в Скорпіоні — тільки сім. Насамкінець свого «сенсаційного» повідомлення вчені, як водиться, вкотре сповістили «невчених», що астрологія — це не наука, і «немає жодних підтверджень того, що дата народження може впливати на майбутнє людини».

Астрологи на новину відреагували стримано: Зодіак – це не астрономічна карта неба, сузір’я – то скупчення зірок, а знаки Зодіаку – символи. Взагалі ж Зодіак – то коло вселенської гармонії, єдності та протиборства природних стихій, матриця людського життя, яка закладається саме тоді, коли людина народжується. 12 сузір’їв були обрані як провідні прадавніми вавилонянами більше ніж три тисячі років тому не через те, що вони не знали про всі інші. Бо ж вони знали і, до речі, не тільки про Змієносця між Скорпіоном та Стрільцем, але й про Кита між Овном та Тільцем. Але вирішили проігнорувати їх та присвоїти кожному з 12 сузір’їв однакову кількість часу. Змієносець (з 29 листопада по 17 грудня) та його антипод Кит (19 квітня – 1 травня) насправді лише додають народженим під ними деякі риси характеру, та й то не завжди – у більшості вони все одно «сплять».

Тим не менш якщо ви все ж таки народилися під сузір’ям Змієносця, будьте готові до того, що доля керуватиме вами, а не ви нею. Але ж та сама доля захищатиме вас від усіх, хто насмілиться з вами ворогувати. Ви легко забуваєте про втрати, легко відроджуєтесь з попелу, даруючи одним радість, іншим – горе. Загалом життя складатиметься непросто, але буде дуже цікавим. Лише одне попередження для оточуючих – іти поруч зі Змієносцем треба обережно. Він виживе при будь-яких катаклізмах, чого не можна сказати про тих, хто в нього повірив…

Ви народилися під сузір’ям Кита? Оточуючі іноді до дрижаків по шкірі відчувають притаманну вам величезну стихійну силу. Оволодіти нею та вирішити, куди її спрямувати, — у цьому ваша земна місія. Перемагати стихії та катаклізми або провокувати хаос та розпад? Бунтар, революціонер або «чистильник», охоронець цього світу від вселенського зла. Отак! А були собі колись тихий, спокійний Тілець та пристрасний, привабливий Скорпіон…

Загальне резюме астрологів після недружніх випадів астрономів таке: ми вас не чіпаємо, тож і ви до нас не лізьте. І взагалі, це на НАСА так вплинув ретроградний Меркурій, повернувши їх до вже давно всім відомих «сенсацій». Ну а гороскопи поки що розраховуватимуть так само, як і вавилоняни три тисячі років тому – для дванадцяти зодіакальних знаків.

Категория: Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: