Skip to content

У Дніпрі метро почнуть активно добудовувати в жовтні

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Про заявив віце-прем’єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час робочої поїздки до Дніпропетровської області.

dscf3932

— Я разом з фахівцями ознайомився з ходом будівельних робіт у дніпровському метро, і маю всі підстави вважати початок активного будівництва трьох станцій – «Театральна», «Центральна» та

«Історичний Музей»

у жовтні абсолютно реальним, — наголосив він. — Фінансування будівництва відбудеться за рахунок кредитних угод між Україною та ЄБРР на суму 152 млн. євро та ЄІБ на суму 152 млн. євро. І зараз ведуться підготовчі роботи на трьох недобудованих станціях метро. Роботи проводить «Київметробуд».

Геннадій Зубко нагадав, що постановою Кабміну цілісний майновий комплекс ДП «Дніпропетровська дирекція будівництва метрополітену» передано у комунальну власність Дніпра. Функції ж замовника з будівництва від Дніпропетровської ОДА — міській раді Дніпра. В контракті вказаний термін будівництва трьох станцій метро — 1852 дні. І це, на переконання, віце-прем’єр-міністра абсолютно реальний строк для виконання.

Юлія Бабенко, фото автора

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: