Skip to content

У Новокодацькому районі Дніпра вшанували Дмитра Решетняка

Игорь Суховой

Игорь Суховой

У середній школі №96 встановили меморіальну дошку випускникові Дмитру Решетняку, який загинув на війні з Росією. Ще один з кращих синів України залишився тільки у нашій вдячній пам’яті.

img_8722Найстрашніше у житті бачити материнську тугу за втраченою дитиною. Тетяна Олексіївна Решетняк народила сина у 42 роки. Маму він лише тішив успіхами в школі, яку закінчив з золотою медаллю. Його посмішку добре пам’ятають вчителі, сусіди, керівники танцювального ансамблю, де Дмитро передавав у мистецтві свою любов до країни неповторних творців. Потім вчився у національному гірничому університеті, а після закінчення військової кафедри вже не вагався: має захищати Україну від навали історичного ворога.

Воєнком Новокодацького району Дніпра Олег Петров:

— В зоні АТО загинуло 20 військовослужбовців, які отримали повістки з нашого військкомату. Усі вони національні герої. Таким був і командир мотопіхотного взводу 20-го окремого батальйону 93-ї бригади Дмитро Решетняк. Після університету, у званні молодшого лейтенанта, він закінчив курс Львівської академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Молодий командир молодої держави з честю розпочав свій бойовий шлях. Проте важке поранення 17 лютого 2016 року обірвало його життя.

Дмитро помер наступного дня у лікарні. Перед цим прийшов до тями і прошепотів: «Тільки не кажіть мамі…» Коли про це згадали біля його школи, жінки заридали услід за Тетяною Олексіївною. Ледь стримували себе й літні чоловіки, а бойові побратими героїв стали ще суворішими. Коли попросив згадати бойового друга сержанта Віталія Максимкіна, його обличчя посвітлішало:

— Дмитрик не мав такого бойового досвіду, як ми. Тому ми допомагали йому розібратися з реаліями війни. Проте він розумівся у сучасній тактиці, не дарма ж вчився в академії. Я був у взводі його заступником, жили в одних підвалах в зоні зіткнення. Головне – Дмитро був Людиною з великої літери. І це було аксіомою всюди: від Мар’їнки до Пісків, де він отримав своє смертельне поранення…   Саме такі, як Дмитро, змінюють  країну. Навіть, якщо гинуть на цій війні, яка справді точиться за майбутнє України.

Священики освятили пам’ятне місце. Голова Новокодацької районної ради Олег Денисенко щиро подякував Тетяні Олексіївні за сина, а школярів закликав завжди вважати Дмитра Решетняка взірцем захисника і громадянина. Кожна промова тут завершувалася однаково: «Слава Україні!» А у відповідь у небо неслося багатоголосе і дзвінке: «Героям слава!» Туди ж злетіли білосніжні голуби з рук учнів школи, яку закінчив Дмитро Решетняк. У неповних 24 роки, посмертно нагороджений срібним підвіском «Тризуб» та орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню.

Ігор Суховий

[WRG id=31232]

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: