Skip to content

У жовтні парковки Дніпра запрацюють по-новому

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

Для цього міська влада активно працює  із зарубіжними інвесторами. Про це під час прямої телефонної лінії в рамках проекту «Міська влада на прямому зв’язку» повідомив директор комунального підприємства «Міськавтопарк» Сергій Писаренко.

dscf3893

Він зазначив, що за завданням Бориса Філатова комунальне підприємство робить усе можливе, щоб парковки в місті відповідали нормам. Зокрема, денні парковки вже обладнані терміналами, що дає змогу побачити, скільки реальних коштів надходить з паркомісць. Активно співпрацюють вони й з інвесторами.

За словами Сергія Писаренка, на даний момент залишилося троє претендентів з Європи. В результаті конкурсу керівництво Дніпра обере того, хто запропонує найкращі умови.  Інвестори мають поставити нове якісне обладнання, щоб повністю відмовитися від послуг паркувальників. А це може коштувати до 3,5 мільйонів доларів. Важливою умовою є також прийнятна ціна за паркування  транспорту для дніпрян.

-Якщо  співпраця із зарубіжними інвесторами буде  успішною, то парковки нового типу запрацюють вже в жовтні, — зазначив Сергій Писаренко. — Тоді в рік місто зможе отримати до бюджету 25-30 мільйонів гривень. Минулого року ця сума була на рівні 6 мільйонів. Зараз у нас на балансі находиться 21 парковка, а всі надходження відображаються на сайті комунального підприємства «Міськавтопарк». Зараз у середньому за місяць денні парковки приносять близько 300 тисяч гривень прибутку. 94% отриманих коштів відраховується до бюджету міської ради, решта йде на утримання комунального підприємства.

До речі, КП «Міськавтопарк» готує до затвердження нові правила паркування транспортних засобів на території міста. Це дуже важливо для залучення іноземних інвесторів у цю галузь.

-Найближчим часом проект рішення буде опублікований на сайті міської ради, а згодом його  розглянуть депутати, — наголосив Сергій Писаренко. — Напрямок, у якому ми зараз активно працюємо, принесе користь і місту, і автомобілістам.

Юлія Бабенко, фото автора

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: