Skip to content

Начальник, його заступник та головний інженер філії ПАТ «Укрзалізниця» завдали державі збитків на 1 млн 300 тис. гривень

Юлия Мухина

Юлия Мухина

укрзалызgifДніпропетровською місцевою прокуратурою №2 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно групи осіб.

Про це повідомили в прес-службі Прокуратури в Дніпропетровській області.

Вищевказані особи, зловживаючи службовим становищем, склали завідомо неправдиві офіційні документи та заволоділи майном публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» на суму понад 1,3 млн грн (ч.5 ст.191та ч.1, 2 ст.366 КК України).

Так, у вересні 2015 року службові особи ПАТ «Укрзалізниця», вступивши у попередню змову з метою заволодіння державним майном, підписали з товариством з обмеженою відповідальністю договори щодо ремонту опор мостів, достовірно знаючи, що необхідності в проведенні вказаних робіт немає. Встановлено, що суми витрат, пов‘язаних з оплатою праці та єдиного внеску на загальнообов‘язкове державне соціальне страхування, не відповідають фактичним витратам товариства та є заниженими.

Внаслідок злочинних дій вказаних осіб публічному акціонерному товариству «Укрзалізниця» (100% акцій якого належать державі) завдано матеріальних збитків на суму понад 1,3 млн гривень.

Всім учасникам злочину, а саме: начальнику, заступнику начальника та головному інженеру одного з відділень регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця» разом з директором та бухгалтером товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Наразі вказаних службових осіб ПАТ «Укрзалізниця» відсторонено від посади.

Досудове розслідування триває.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: