Skip to content

Головний держінспектор одного з митних постів обікрав державу на 100 тис. грн

Юлия Мухина

Юлия Мухина

митницяПрацівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровськійобласті спільно з прокуратурою області та Управлінням внутрішньої безпеки ДФС області викрили головного державного інспектора одного з митних постів Дніпропетровщини у зловживанні своїм службовим становищем. Його дії призвели до державних збитків у сумі понад 100 тисяч гривень. Посадовцю оголошено повідомлення про підозру.

Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Дніпропетровській області.

Інспектор митного посту, згідно з належними йому обов’язками, здійснював та забезпечував контроль правильності класифікації товару та повноти нарахування митних платежів.

Однак, при ввезенні одним з товариств обладнання для фільтрування або очищення рідин (центрифуга для збагачення вугілля), посадовець не вірно вказав у митній декларації ставку ввізного мита.

Незаконні дії призвели до ненадходження грошових коштів до бюджету України у сумі понад 100 тисяч гривень.

Слідчим відділом прокуратури області відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України.

18 серпня 2016 року, під час проведення санкціонованих обшуків, на робочому місці інспектора митниці вилучено посадові інструкції останнього та документацію, пов’язану з розмитненням обладнання для фільтрування або очищення рідин, яке ввозилося товариством.

Того ж дня інспектору митного посту оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2-х років або арешт на строк до 6-ти місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: