Skip to content

Яніка Мерило: «Компромісів в ProZorro не буде»

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Міська рада Дніпра об’єднає зусилля з організаціями «Громадський контроль» та Transparency International, щоб оперативно реагувати на порушення, які можуть виникати при проведенні тендерних закупівель через систему ProZorro.

Про це 18 серпня на своїй сторінці в соцмережі повідомила виконувач обов’язків заступника міського голови Яніка Мерило.

За її словами, з тими замовниками, до яких є істотні претензії, проводитимуть щотижневі відкриті співбесіди та вживатимуть відповідних заходів.

– ProZorro є вкрай важливим інструментом для контролю за витратами. І ми не збираємося йти на компроміси в питанні прозорості торгів, – зазначила вона.

За словами Яніки Мерило, дніпровська мерія постійно проводить навчання для відповідальних за закупівлі. Тим, хто має бажання опанувати курс, пані Мерило порадила звернутися до неї у «Фейсбуці». Вона також анонсувала появу наступного тижня ресурсу, який допоможе замовникам ще ефективніше використовувати систему ProZorro.

Крім того, за словами Яніки Мерило, місто проводить моніторинг якості опису електронних закупівель, виставлених в системі. Вона також нагадала, що при муніципалітеті працює гаряча лінія, на якій кожен охочий може отримати відповіді на питання, пов’язані з ProZorro. Телефони гарячої лінії: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12.

prozorroЯк відомо, минулого тижня міський голова Дніпра Борис Філатов запропонував звільнитися працівниці комунального центру первинної меддопомоги, яка могла бути причетною до непрозорих тендерів. Так він відреагував на допис у «Фейсбуці» одного з учасників торгів, який розповів, що вимоги до продукції були чітко виписані під одного з місцевих виробників, який пропонував її за найвищою ціною. Оперативну реакцію керівника міста відзначив і заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов. На своїй сторінці в соцмережі він назвав це перемогою в Дніпрі.

– Окремо хочу подякувати за швидкість реакції та доведення її до логічного завершення Борису Філатову. 3 години від інформації про проблему до покарання – це круто, – написав Максим Нефьодов.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: