Skip to content

«Vision Zero для України» знизить смертність на дорогах

Юлия Мухина

Юлия Мухина

дорогиnЯк можна забезпечити нульову смертність на дорогах міста і області розповіли громадські активісти проекту “Vision Zero для України”.

16 серпня у міськраді Дніпра вони презентували проект ефективних рішень проблем сучасної дороги.

Громадський активіст та менеджер проектів, автор дослідження “Вимірювання ефективності програм у сфері безпеки руху в США, ЄС та Україні” Віктор Загреба сказав наступне:

«Аналіз допоможе винайти проблемні місця на дорогах.

Ми як гарні «лікарі» здійснили «обстеження» хворої системи дорожнього руху і виписали рецепт на «лікування». По-перше, ми зібрали статистичні данні про ситуацію на дорогах: ми взяли у поліції велику кількість інформації про ДТП, систематизували її, провели ряд заходів по місту, такі як вимірювання швидкості руху і підрахунок кількості пристебнутих ременем безпеки водіїв. А по-друге, ми зайнялись шляхами вирішення конкретних проблем: ДТП, завантаженість руху тощо».

Заступник міського голови Михайло Лисенко повідомив, що готовий співпрацювати з проектом і запроваджувати зміни у Дніпрі.

 

«На 2017 рік вже заплановані ремонтні роботи. Давайте зробимо так. Ми, як представники влади, будемо рекомендувати вашу організацію підрядникам виконавчих робіт. Наразі я вважаю, що на високому рівні запровадити зміни буде тяжко, бо «совковий механізм» досі живе і заважає змінам, а от на рівні підрядних робіт все набагато легше», — запевнив Михайло Лисенко.

Категория: ЖКХ, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: