Skip to content

Підсумки роботи аеророзвідки полку Дніпро-1 за два роки війни (ВІДЕО)

Юлия Мухина

Юлия Мухина

 

аэроразведка15 серпня бійці аеророзівдки «Дніпро-1» та конструкторського бюро De Viro, які працюють на базі полку, підготували підсумкове відео про свою діяльність за  два роки розвідувальних польотів над Україною.

Про це повідомили в прес-службі полку Дніпро-1.

Наразі можна виділити п’ять напрямків, в яких працює аеророзвідка полку:

1. Бойові виїзди в зону АТО та виявлення ворожої техніки (більше 2000 вилетів на окуповану Росією територію, більше сотні одиниць ворожої техніки, десятки укріпрайонів та місць розташування незаконних формувань, участь у спецопераціях разом з ЗСУ, Нацгвардією, ССО та СБУ);

2.  Боротьба з браконьєрством на воді (значно зменшена кількість випадків нелегальної ловлі риби та налагоджена оперативна система моніторингу водних ресурсів за допомогою БПЛА);

3. Повітряне патрулювання в умовах міста разом з поліцією та допомога у пошуку замаскованих насаджень наркотичних рослин;

4. Аеророрзвідка та наземні спецоперації у боротьбі з нелегальним видобутком бурштину (більше 50-ти польотів і більше сотні місць нелегального видобутку бурштину);

5. Розробка та збірка нових БПЛА  на базі КБ De Viro.

«За практично два з половиною роки війни, наші хлопці отримали величезний і унікальний новий досвід у роботі з БПЛА. Цим досвідом ми зараз активно ділимось з іншими підрозділами МВС, ЗСУ і Нацгвардії, — розповів Віталій Фещенко, командир аеророзвідки полку «Дніпро-1. — Окремо слід зазначити роботу аналітичного відділу аеророзвідки, адже крім отримання даних, 50% результату залежить від обробки інформації».

Одним з цікавих моментів діяльності стала участь у соціально-політичній акції фонду «Сестри перемоги», яка полягала в розповсюдженні з неба патріотичних листівок беспілотниками «Дніпро — 1» над Донецьком.

Аеророзвідка почала діяльність  ще у далекому квітні 2014 року, остаточно перетворившись на повноцінну структуру з досвідченими спеціалістами вже у 2015 році.

Загальна кількість людей у аеророзвідці та конструкторському бюро, які працюють на базі полку, не розголошується з метою безпеки співробітників.

За два роки спеціалісти побували разом зі своїми БПЛА на різних всеукраїнських презентаціях і були відзначені як унікальне явище в Україні, яке здатне виконувати багато функцій в сфері польотів: розробка та збірка апаратів, власне польоти, аналіз даних, які передаються  ЗСУ, СБУ та Нацполіції для прийняття стратегічних рішень.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: