Skip to content

Відсьогодні починається випуск електронних пенсійних посвідчень

Юлия Мухина

Юлия Мухина

пенсионерыВідсьогодні, 1 серпня, «Ощадбанк» починає випуск електронних пенсійних посвідчень та обмін пенсійних карток на такі посвідки. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив глава керівництва «Ощадбанку» Андрій Пишний.

Видаються вони безкоштовно виключно за особистим зверненням клієнта. Важливо знати, що неотримання такого посвідчення не призведе до неотримання пенсії. Першими такі посвідчення отримують пенсіонери – переміщені особи. Потім всі інші. Щоб отримати таке посвідчення, необхідно  просто звернутись до відділення Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання та надати заяву про бажання отримати нове ЕПП посвідчення. Необхідно вказати відділення «Ощадбанку», в якому пенсіонер буде отримувати посвідчення. А також зібрати всі необхідні документи. Видаватися такі електронні посвідчення будуть безкоштовно.

Через 30 календарних днів після того, як заява була подана, треба звернутися до вказаного відділення Ощадбанку йпідписати з установою договір. Потім отримати електронне пенсійне посвідчення та активувати його в касі Ощадбанку. Треба мати при собі паспорт, ідентифікаційний код й довідку про взяття на облік особи, яка переміщується.

Двічі на перший рік користування ЕПП пенсіонерам потрібно звертатись до відділення Ощадбанку, в якому отримано ЕПП, кожні 6 місяців. Впродовж другого та третього року строку дії ЕПП потрібно звертатись до того ж відділення Ощадбанку раз на рік.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: