Протягом минулого тижня вартість плодоовочевого кошика стала менша ще майже на 12 відсотків. Рекордсменом став борщовий набір – мінус аж 22,7%. А головний внесок у цей показник зробила картопля, яка подешевшала на 17,2%, і це у порівнянні лише з минулим тижнем. Навіть магазини інколи дивують меншими, ніж на базарі, цінниками. Загалом же ситуація із цінами на їстівне цього вівторка була така…
Буряк 7, 8, 9 та подекуди 10. Морква від 6 до 13. Картопля 3,50 до 8, «фермерська» до 15. Білокачанна капуста 2 та 3 гривні за кіло, пекінська 5 та 6, цвітна 15 та 18, кольрабі 22. Кабачки 4, помідори 25, 30 та 35. Смачні! Солодкий перець 60, 80 та 100. Огірки 8 та 10. Чорна редька 10, редиска 6. Часник 100—150. Гриби 24, 26, 28, 30 та 32. Малосольні огірки та квашена капуста 30. Зелена цибуля 15 за кіло, петрушка, кінза, кріп від 3 гривень за пучок. Зелений горошок протягом тижня через 40 гривень за кіло поки що заспокоївся на 20.
Полуниця через дощову погоду трішки підтягнула пасочок – найдешевша 20, далі 22 та 23. Чим ближче до центру, тим дорожча, але не більше ніж 27 гривень за кіло. Черешня – 30, 35 та 40. Яблука від 5 до 14. Абрикоси – 50—100. Апельсини та мандарини 8, 10, 12, 13, 15 та 20. Банани 28 та 30. Грейпфрути 20 та 32, ківі 20 та 40. Лимони 40 та 50.
Білий цукор від рекордних 13,19 за кіло розсипного, далі вже звичні 14,85. Борошно від 4,75 за кіло (у тому ж супермаркеті, що й дешевий цукор!), далі все, як і тиждень тому: від 7,65 за кіло, 13,50 за два. Гречка 40. Рис круглий від 15,85, далі 17,89, довгий 18,35, пропарений 16,89, вівсянка 9,05, кукурудзяна та ячна від 6,85, перлова 6,95. Горох 11,55 за кіло. Манка від 7,30, пшоно від 8,05, пшенична від 6,45. Найдешевші макарони 10 за кіло, 59,75 – за п’ять. Макарони «дурум» від 12,45 за 400 грамів. Соняшникова олія від 26 за літр рафінованої до 35—36 за духмяну. Хліб від 1,95 за найдешевший батон вагою 350 г.
Яловичина та свинина 65—68 з кістками, без кісток 80, 85, 90. Сало від 40 до 50 сире, просолене та копчене 90. Кури домашні 45 за кіло. Фабричні 36,90. Яйця домашні 20, фабричні від 1,26 за штучку в магазині. На базарі — 11,50 «молодка», 12,50, 13,50, 14 та 14,50. Але от що цікаво – чомусь яєчні ряди на базарі меншають практично щотижня. Може, саме час ціни зменшити, аби попит зріс?.. Домашня молочка: молоко 10 за літр, вершки 60, сметана 34 та 36. Сир 34 (у кого нежирний, а у кого й жирний) та 40 домашній та від 30 за кіло фабричний. Фабричне молоко жирністю 2,5 відсотка 10,65 за 1 л, сметана від 27 за кіло, сир від 32, сиркова маса – від 33. Масло вершкове від 38 за кіло нефасованого. Найдешевші «сирокопчені» ковбаси «Одеська», «Московська» та «Краківська» — 46.
Свіжа риба: бички 7,50, 8, 9, 9,50 та 12, карасі 22, білан 26, 28 та 35, пиленгас від 80, калкан 130, коропи 55 та 65, живі соми 65, товстолобик та сазан 130 та 135. Судак 90 та 115.
Морожена риба: горбуша 125, скумбрія 68 та 70. Салака 30, кілька шпротна 25, 32 та 36, мойва 50. Оселедець 50 та 53, солоний від 53 до 80. Тюлька – 25. Хокі 80, камбала азовська 38 та 68, камбала океанічна 75, красноглазка 54, сахалінські кальмари 110, сайра 50, червоний карась 150. Кінгкліп 130, сайда 55, хек, мерлуза, минтай та простіпома 65—68, філе нототенії 110, сьомга від 130 за шматочки та 280 за цілу, морський окунь 135, форель від 155, чавича 255 і так далі…
Оксана Гречана.