Skip to content

У Дніпрі затримали грабіжників, що орудували у маршрутках (ФОТО)

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Зловмисники пограбували молоду дівчину – у тісняві вони витягнули у неї з кишені вартісний мобільний телефон. Проте завдяки щасливому випадку та пильності поліцейських, нажитися на злочині їм не вдалося. Про Відділ комунікації ГУНП в Дніпропетровській області.

PM914image001Вранці, коли всі люди добираються на роботу, громадський транспорт завжди переповнений, і цим охоче користуються грабіжники. Проте цього разу їм не поталанило.

Вранці 3 червня інспектор Управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області капітан поліції Володимир Приходько їхав на службу на маршрутному таксі № 136. У маршрутці він одразу помітив двох підозрілих чоловіків, які з двох боків обступили молоду дівчину в навушниках. Маючи за плечима досвід роботи у патрульно-постовій службі, він зрозумів, що ті затівають щось незаконне. Тож правоохоронець не спускав з них очей. Раптом чоловіки попросили водія зупинитися та швидко вибігли з автомобіля. Приблизно в цей же час дівчина, у якої перестала лунати музика у навушниках, заметушилася та почала перевіряти кишені. Швидко зорієнтувавшись Володимир наказав водію зупинитися та разом з жертвою пограбування кинувся наздоганяти грабіжників. Знаючи лише приблизно напрямок їх руху, він почав обстежувати прилеглу територію. До нього долучився ще один співробітник поліції, який також випадково опинився у переповненій маршрутці і став свідком метушні та подальшої гонитви за грабіжниками.

І їм поталанило – злодії, які нічого не підозрювали про переслідування, виходили з магазину. Тут вже спрацювала поліцейська майстерність – Володимир та його колега легко затримали обох підозрюваних. Після цього вони викликали на місце пригоди слідчо-оперативну групу. Під час переслідування, зловмисники спробували позбутися чужого телефону, але дівчина одразу впізнала свою власність. Вона розблокувала його та назвала напам’ять кілька останніх номерів. Власниця повернутого мобільника подякувала правоохоронцям та щасливій нагоді, завдяки якій поруч з нею у транспорті опинилося одразу двоє небайдужих та професійних поліцейських.

Що стосується долі грабіжників, то вони були доставлені до Бабушкінського відділення поліції. Їм загрожує покарання, передбачене ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж), що карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 120 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2-х років, або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 4-х років.

PM642image002 PM164image003

Категория: Криминал, Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: