Skip to content

Найбільш корумповані — депутати сільських, селищних, міських та районних рад

Екатерина Крылова

Екатерина Крылова

image105 протоколів про корупційні правопорушення складено протягом 2016 року на Дніпропетровщині.

Про це повідомив перший заступник прокурора області Юрій Трегубов.

Він зазначив, що левова частка виявлених правоохоронцями фактів вчинення адміністративних корупційних правопорушень стосувалась порушення вимог закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ст.172-7 КУпАП) – майже 89%; також посадовцями порушувались обмеження щодо сумісництва і суміщення з іншими видами діяльності (ст. 172-4 КУпАП) – майже 8% та встановлені законом обмеження подарунків (ст. 172-5 КУпАП) – майже 3% від усіх скоєних правопорушень у цій сфері.

Найчастіше фігурантами адміністративних правопорушень ставали депутати сільських, селищних, міських та районних рад (39 осіб), а також посадовці органів місцевого самоврядування (21 особа).

Більшість корупційних правопорушень виявлено у бюджетній сфері та сфері земельних відносин, а також у сфері освіти, агропромисловому комплексі та сфері охорони здоров’я.
Так, прокуратурою Дніпропетровської області складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення за ч.1 ст.172-7 КУпАП відносно заступника міського голови м. Дніпродзержинська, який, виконуючи службові обов’язки, пов’язані з розглядом питання проведення у місті ярмарку фірмою, що належить близькій до нього особі, не повідомив про наявний конфлікт інтересів.

Крім того, правоохоронними органами області внесено 54 подання про усунення порушень вимог Закону України «Про запобігання корупції», за результатами розгляду яких 3 службових осіб вже притягнуто до відповідальності.

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: