Ціни меншають щотижня. Капуста (молода!) нагадала нам цінники трирічної давнини. Молода картопля майже остаточно витіснила минулорічну та ще й коштує ненабагато дорожче за капусту. Тримаються лише свіженькі морква, буряк та помідори. А от огірки у ціні впали так, що далі, здається, вже й нікуди. Та зараз на базарі панує полуниця – її густий аромат відпускає хіба що у рибних рядах… Ціни ж на їстівне цього вівторка були такі.
Буряк 7, 8, 9 та 10. Морква від 6,50 до 15 за молоду. Картопля молода від 4 до 8, «фермерська» до 15. Білокачанна капуста 2 та 3 гривні за кіло, пекінська 5 та 6, цвітна 15 та 18, кольрабі 22. Кабачки 4, помідори 25, 30 та 35 за якісь «супердомашні». Солодкий перець 60 та 100. Огірки 10 та 14. Чорна редька 10, редиска 8. Часник 100—150. Гриби 15, 20, 22, 24 та 26. Малосольні огірки та квашена капуста 30. Зелена цибуля 15 за кіло, петрушка, кінза, кріп від 3 гривень за пучок. Зелений горошок – 80 за кіло.
Полуниця 16, 17, 18 та 20 за кіло. Черешня – 30 та 35. Яблука від 5 до 14. Абрикоси (звідки, не кажуть) – 100. Апельсини та мандарини 8, 10, 12, 13, 15 та 20. Банани 28 та 30. Грейпфрути 20 та 32, ківі 20 та 40. Лимони 40 та 50.
Білий цукор 14,95. Борошно від 7,65 за кіло, 13,50 за два. Гречка 34,40. Рис круглий від 15,85, далі 17,89, довгий 18,35, пропарений 16,89, вівсянка 9,05, кукурудзяна та ячна від 6,85, перлова 6,95. Горох 11,55 за кіло. Манка від 7,30, пшоно від 8,05, пшенична від 6,45. Найдешевші макарони 10 за кіло, 59,75 – за п’ять. Макарони «дурум» від 12,45 за 400 грамів. Соняшникова олія від 26 за літр рафінованої до 35—36 за духмяну. Хліб від 1,95 за найдешевший батон вагою 350 г.
Яловичина та свинина 65—68 з кістками, без кісток 80, 85, 90. Сало від 40 до 50 сире, просолене та копчене 90. Кури домашні 45 за кіло. Фабричні 36,90. Яйця домашні 20, фабричні від 1,25 за штучку в магазині. На базарі — 12, 12,50, 13 та 14. Домашня молочка: молоко 10 за літр, вершки 60, сметана 36. Сир 34 нежирний, 40 жирний. Фабричне молоко жирністю 2,5 відсотка 10,65 за 1 л, сметана від 27 за кіло, сир від 32, сиркова маса – від 33. Масло вершкове від 38 за кіло нефасованого. Найдешевші «сирокопчені» ковбаси «Одеська», «Московська» та «Краківська» — 46.
Свіжа риба: бички 7,50, 8, 9, 9,50 та 12, карасі 22, білан 26, 28 та 35, пиленгас 80, густера 30, калкан 230 та 280, коропи 55 та 65, живі соми 65, товстолобик та сазан 130 та 135. Судак 90 та 115.
Морожена риба: горбуша 125, скумбрія 68 та 70. Салака 30, кілька шпротна 25, 32 та 36, мойва 50. Оселедець 50 та 53, солоний від 53 до 80. Тюлька – 25. Хокі 80, камбала азовська 38 та 68, камбала океанічна 75, красноглазка 54, сахалінські кальмари 110, сайра 50, червоний карась 150. Кінгкліп 130, сайда 55, хек, мерлуза, минтай та простіпома 65—68, філе нототенії 110, сьомга від 130 за шматочки та 280 за цілу, морський окунь 135, форель від 155.