Skip to content

Дні Литви в Дніпропетровську

Людмила Гейко

Людмила Гейко

Першу масштабну презентацію культури Литовської Республіки в Дніпропетровську провели на Фестивальному причалі.

4Протягом минулих вихідних мешканці та гості міста могли ознайомитися з традиціями і ремеслами Литви, а також скуштувати страви традиційної кухні цієї країни. На відкриття Днів Литви завітали поважні гості – міський голова Борис Філатов і спікер Литовського парламенту Лорета Граужинене.

1
Очільник Дніпропетровська Борис Філатов ще раз підкреслив – Україна не має в Європі ближчих друзів, ніж Литва.

«Ми завжди пам’ятатимемо про допомогу литовського народу нашим солдатам. Це назавжди залишиться в наших серцях», – зазначив міський голова.

2На Січеславській набережній розмістили майданчики з їжею, одягом, прикрасами та унікальними литовськими сувенірами. Були представлені кераміка та бурштинові вироби, більшість з яких – ручної роботи. Знані кухарі частували гостей свята стравами традиційної кухні. Для гастрономічного знайомства пропонували цепеліни, холодний суп і печену картопляну ковбасу.

Головне ж у святі – познайомити дніпропетровців із культурою держави біля Балтійського моря.

Спікер парламенту Литви Лорета Граужинене привітала Дніпропетровськ і Україну з обранням європейського шляху. Свою промову литовська посадовець завершила символічним «Слава Україні!».

«Ми намагаємося зменшувати перешкоди у спілкуванні між людьми. Вірю, що Україна скористається досвідом Литви і використає всі можливості, які надає угода про асоціацію між Європейським Союзом і Україною», – зазначила Лорета Граужинене.

Дніпропетровцям культурна програма сподобалася. Люди кажуть: потрібно частіше проводити подібні фестивалі чи презентації, бо це допомагає краще вивчити культуру європейських країн і ознайомитися з їхніми особливостями.

5

Після урочистої частини Борис Філатов і поважна литовська делегація також пройшлися виставковими майданчиками і неформально поспілкувалися в імпровізованому вуличному кафе.

3

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: