Skip to content

У Дніпропетровську перші полуниці вже дешевші, ніж торік

Inna Vnukova

Inna Vnukova

Протягом минулого тижня плодоовочевий споживацький кошик подешевшав на 20,6 відсотки. Ба більш, з урахуванням ще двох попередніх тижнів ціни, головним чином на городину, не те що впали, а просто обвалилися – аж на 43,2%.

Огірки приємно вражають своєю доступністю, помідори також не лякають цінниками. Цибуля та буряк трошки гальмують відсоткові графіки падіння цін, але то, кажуть, ненадовго, бо свіженькі цьогорічні вже на підході. Приміром, старій капусті молода таки допомогла оговтатись та скинути з цінників зайве. Ну й головна новина – червонобокі духмяні полуниці вже на прилавках. 1618825.500x500
Навіть парникові вже трохи менше ніж удвічі дешевші за ті, що першими з’явилися на прилавках минулого року. А на відкритому грунті, за інсайдерською інформацією, наші аграрії стільки насаджали цієї ягоди, що цього року її буде дуже багато і головне – дешево! Пік сезону очікується тижні за три. Тож розчищаємо морозилки та готуємо баночки для варення. Ціни ж на харчі цього вівторка були такі.
Буряк — 6,50, 6,69, 7, 8, 9 та 10. Морква від 6,50 до 13, молода 18 та 20. Картопля 3,50, 4,50, 4,69, 4,99, 5, 6, 7 та 8, молода 16. Білокачанна капуста 6,75, 9, 9,65 та 10, молода 15 та 20, пекінська 8 та 10. Кабачата – 12 та 25. Помідори 35, огірки 12, 13, дуже рідко 22. Це на базарі. В магазинах, як у нас водиться, значно дорожче. Чорна редька 10, редиска пригальмувала на 7 та 8. Часник 80 та 100. Гриби зкотилися до 24, 25 та 26, «акційні» взагалі по 15. Квашена капуста 25 та 30, солоні огірки 20. Зелена цибуля 10 та 15 за кіло, петрушка, кінза, кріп від 7 гривень за пучок.
Полуниця 40 за кіло. Яблука від 8 до 14, найкрасивіші 20. Апельсини та мандарини 12, 13, 15 та 20. Банани 28, 30 та 32. Грейпфрути 20 та 32, ківі 20 та 40. Лимони 40.
Білий цукор знов додає копійки — від 14,95. Борошно від 7,65 за кіло, 13,50 за два. Гречка 34,40. Рис круглий від 15,85, далі 17,89, довгий 18,35, пропарений 16,89, вівсянка 9,05, кукурудзяна та ячна від 6,85, перлова 5,95. Горох 11,55 за кіло. Манка від 7,30, пшоно від 8,05, пшенична від 6,45. Найдешевші макарони 10 за кіло, 59,75 – за п’ять. Макарони «дурум» від 13,45 за 400 грамів. Соняшникова олія від 26 за літр рафінованої до 35—36 за духмяну. Хоча про ту, що по 26 вже розказують, що там багато курячого жиру, який здешевлює виробництво. Хоча, може, то конкуренти заздрять? Хліб від 1,95 за найдешевший батон вагою 350 г.
Яловичина та свинина 65—68 з кістками, без кісток 80, 85, 90. Сало від 40 до 50 сире, просолене та копчене 90. Кури домашні 45 за кіло. Фабричні 34,50 за курчат, за «дорослих» — 39,50, 40,50 та 40,90. Яйця домашні 20, фабричні від 95 копійок за штучку в магазині. На базарі знов подорожчання — 12,12,50 та 15. Домашня «молочка»: молоко 10 за літр, вершки 60, сметана 28 та 30. А з сиром дуже цікава ситуація. Завжди єдині у своїх відповідях на питання «Скільки?», зараз продавці наче не знають, яку ціну скласти: нежирний сир – 38, 40 та 44, жирний – 40, 44, 48 та 48. Отаке розмаїття цін та думок. Фабричне молоко жирністю 2,5 відсотка 10,65 за 1 л, сметана від 27 за кіло, сир від 32, сиркова маса – від 33. Масло вершкове від 38 за кіло нефасованого. Найдешевші сирокопчені ковбаси «Одеська», «Московська» та «Краківська» — 46.
Свіжа риба: бички – 7,50, 8, 9 та 9,50. Карасі 14 та 15. Білан 26, 28 та 35, пиленгас 55, 75 та 80, коропи 55 та 65, соми та щуки 55, 100, 120 та 130, судак 50, 55, 75 та 110.
Морожена риба: кінгкліп 85, горбуша 125, скумбрія 68 та 70. Салака 30, кілька шпротна 25, 32 та 36, мойва 50. Оселедець 50 та 53, солоний від 53 до 80. Тюлька – 25. Хокі 80, камбала азовська 38 та 68, камбала океанічна 75, красноглазка 54, кальмари 90, сайра 50, червоний карась 150. Кінгкліп 130, сайда 55, хек, мерлуза, минтай та простіпома 65—68, філе нототенії 110, сьомга від 95 за шматочки та 220 за цілу, морський окунь 135, форель від 155.
Оксана ГРЕЧАНА.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: