Ніхто так не чекає кінця посту, як продавці м’яса. І, схоже, так і не дочекались, вже накинувши на цінники як не 15 гривень, то десятку. Тож вже цього тижня були марними спроби заощадити хоча б трішечки та придбати м’ясце до святкового столу за «пісними» цінами. Навіть курятина подорожчала! Добре, хоч борщовий набір завдяки магазинам можна придбати чи не удвічі дешевше, ніж на базарі. Тож ціни цього вівторка були такі.
Буряк — 6,50, 6,69, 7, 8, 9 та 10. Морква від 6,50 до 13. Картопля 3,50, 4,50, 4,69, 4,99, 5, 6, 7 та 8. Білокачанна капуста 6,75, 9, 9,65, 10 та 10,95, молода 20 та 25, пекінська 8 та 10. Кабачата – 25 та 30, навіть 35 за якісь «домашні». Помідори 35 та 40, огірки 34, 35 та 36. В магазинах по-різному: «акційні» дешевші гривень на 5, «елітні» — ще дорожчі, до 50 та 55. Чорна редька 10, редиска 7 та 8. Часник 80 та 100. Гриби перед святом знов подорожчали до 28, 32 та 33. Лише «супер-мега-акційні» гливи були на базарі по 24. Квашена капуста 25 та 30, солоні огірки 20. Зелена цибуля 25, петрушка, кінза, кріп від 7 гривень за пучок.
Яблука від 8 до 14, найкрасивіші 20. Апельсини та мандарини 12, 13, 15 та 20. Банани 28, 30 та 32. Грейпфрути 20 та 32, ківі 20 та 40. Лимони 15 та 20 лише «акційні», а так 40.
Білий цукор від 14,50 до 16,90. Борошно від 7,45 за кіло, 13,50 за два кіло. Гречка 34,40. Рис круглий від 15,85, далі 17,89, довгий 18,35, пропарений 16,89, вівсянка 9,05, кукурудзяна та ячна від 6,85, перлова 5,95. Горох 11,55 за кіло. Манка від 7,30, пшоно від 8,05, пшенична від 6,45. Найдешевші макарони 10 за кіло, 59,75 – за п’ять. Макарони «дурум» від 12,45 за 400 грамів. Соняшникова олія від 27,60 за літр рафінованої до 35—36 за духмяну. Хліб від 1,95 за найдешевший батон вагою 350 г.
Яловичина та свинина 65-68 з кістками, без кісток вже 80-90. Сало від 40 до 50 сире, просолене та копчене 80-90. Кури домашні 45 за кіло. Фабричні подорожчали – 33,50 лише за курчат, за курей просять від 39,50, 39,90, 40,50, 40,90. Яйця домашні 20, фабричні від 95 копійок за штучку в магазині. На базарі – 8 за «молодку», далі 10,50, 11, 11,50 та 12,50. Домашня «молочка»: молоко 10 за літр, сир 40 нежирний, 45 та 48 жирний, вершки 60, сметана 28 та 30. Фабричне молоко жирністю 2,5 відсотка 10,65 за 1 л, сметана від 27 за кіло, сир від 32, сиркова маса – від 33. Масло вершкове від 38 за кіло нефасованого. Найдешевші сирокопчені ковбаси «Одеська», «Московська» та «Краківська» — 46.
Свіжа риба: бички – 7,50, 8, 9 та 9,50. Карасі 14 та 15. Білан 26, 28 та 35, пиленгас 55, 75 та 80, коропи 55 та 65, , коропи «золоті» 75, соми та щуки 55, 100, 120 та 130, судак 50, 55, 75 та 110.
Морожена риба: кінгкліп 85, горбуша 125, скумбрія 68 та 70. Салака 30, кілька шпротна 25, 32 та 36, мойва 50. Оселедець 50 та 53, солоний від 53 до 80. Тюлька – 25. Хокі 80, камбала азовська 38 та 68, камбала океанічна 75, красноглазка 54, кальмари 90, сайра 50, сайда 55, хек, мерлуза, минтай та простіпома 65-68, філе нототенії 110, сьомга від 95 за шматочки та 220 за цілу, морський окунь 135, форель від 155.
Оксана Гречана