Skip to content

Дніпропетровських чорнобильців підтримають матеріально

Юлия Бабенко

Юлия Бабенко

У цьому році в міському бюджеті для соціального захисту учасників ліквідації аварії та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС закладено на 4 млн грн більше, ніж минулого. Ці та інші дані озвучила заступник міського голови Світлана Єпіфанцева.

DSCF3541

— У Дніпропетровську проживає 7048 людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них — 3,5 тисячі ліквідаторів, 1100 вдови загиблих та померлих громадян, 685 дитини. Ці люди потребують нашої уваги й підтримки. Тож у міському бюджеті на 2016 рік передбачено 7 430 950 грн., що на 4016 млн. грн. більше, ніж у 2015 році. Зокрема, матеріальну допомогу у сумі 1500 грн отримають інваліди та вдови. Всього на надання фінансової підтримки, лікування та придбання ліків передбачено 1 млн грн. На здоровлення осіб 1 та 2 категорій — 1,5 млн.

На щомісячну адресну допомоги на оплату житлово-комунальних послуг дружинам чи чоловікам померлих громадян, які постраждали внаслідок ЧАЕС закладено 1 111 400 грн. На часткове відшкодування витрат у розмірі 2,5 тис грн на поховання громадян, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи, — 195 тис грн.

— Міська влада на чолі з Борисом Філатовим розуміє, наскільки важлива для чорнобильців наша підтримка і моральна, і матеріальна, тому ми й надалі будемо з великою увагою і пошаною ставитись до людей, чиє здоров’я підірвала катастрофа світового масштабу, хто вимушений був покинути свої рідні домівки, рятуючись від радіації, — наголосила Світлана Єпіфанцева. – Бо саме увага і турбота лікує душі, допомагає вистояти в скрутний час.

Юлія Бабенко, фото автора.

Категория: Новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: