Skip to content

Как восстановить пенсию переселенцу-инвалиду

Nataliya Adamovich

Nataliya Adamovich

Выплаты_В ответ на наш материал Как переселенцу восстановить пенсию пришло письмо от читателя:

«А что делать инвалидам первой группы -А?(пенсионерам)
инвалидам онкозаболевания ?(пенсионерам)
они же самостоятельно не смогут даже двигаться?
вот у меня два инвалида именно этих категорий. просьба ответить на вопрос, как в этой ситуации поступить? что делать?»

Как объяснили специалисты юридической службы Благотворительного фонда Горение, вынужденным переселенцам необязательно лично приходить в УТСЗН по месту жительства для того, чтобы узнать причину прекращения социальных выплат.

Для этого можно отправить в адрес управления письмо, образец которого представлен ниже, и вам обязаны дать письменный ответ.

Зразок звернення до УТСЗН за місцем проживання

 

Управління праці та соціального захисту

населення __________________ району

м. Дніпропетровська

________________________________________

(П.І.Б.)

______________адреса____________________

________________тел____________________

СКАРГА

Я є внутрішньо переміщеною особою, яка відповідно до законодавства належним чином зареєструвалася як переселенець та оформила виплати щомісячної державної адресної допомоги. З моменту її призначення я постійно проживаю за адресою, вказаною у довідці про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Не зважаючи на відсутність законних підстав припинення виплат мені вказаної допомоги, державна адресна допомога мені нарахована не була з невідомих мені причин.

Тому прошу Вас надати мені письмову відповідь щодо причин не виплати мені (родині, дитині, пенсіонеру) щомісячної адресної допомоги передбаченої Постановою КМУ № 505 від 01 жовтня 2014 року «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриттявитрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» оформленої (______________ дата при наявності).

Я стверджую, що передбачені вище вказаною Постановою КМУ причини припинення грошової допомоги щодо мене відсутні в повному обсязі, мною не було надано недостовірної інформації або не повідомлення про зміну обставин, які впливають на призначення грошової допомоги. Отже, припинення виплати мені передбаченої матеріальної допомоги не відповідає чинному законодавству України.

Тому прошу Вас невідкладно розглянути мою скаргу, поновити виплату щомісячної адресної допомоги з моменту її припинення, та повідомити про розгляд даної скарги письмово за адресою для листування:___________(або нарочно/особисто).

Провести перерахунок призначеної допомоги у зв’язку з затримкою її виплати.

З повагою!

Дата                                                                                                    Підпис

Категория: Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: