
Великдень — одне з найважливіших свят для українців, коли дотримуються традицій, вірять у диво та готують святковий стіл з пасхальними стравами. Напередодні цього свята Криворізьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області звертає увагу споживачів на необхідність дотримання санітарно-гігієнічних правил. Це важливо для того, щоб уникнути харчових отруєнь і гострих кишкових інфекцій, які можуть виникнути у разі недотримання рекомендацій щодо зберігання та приготування продуктів, пише «Наше місто».

Дніпрянам рекомендують:
- Оминати місця стихійної торгівлі, купувати харчові продукти та продовольчу сировину (яйця, м’ясо, молочні продукти) лише у стаціонарних закладах торгівлі або на офіційних продовольчих ринках, де проводиться ветеринарно-санітарна експертиза;
- купуючи будь-які харчові продукти, завжди перевіряти термін придатності та дотримуватися термінів споживання, вимагайте у продавця довідку лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, що засвідчує безпечність продукції;
- дотримуватися технології приготування страв, особливо щодо термічної обробки м’ясних, кулінарних виробів з м’яса, риби, яєць тощо;
- не готувати страви, особливо швидкопсувні, «із запасом», у разі повторного споживання обов’язково піддавайте термічній обробці;
- не використовувати для питних потреб та приготування їжі воду з незнайомих джерел водопостачання (річки, озера, підземні джерела, поверхневі води). Перевагу віддавайте централізованим джерелам водопостачання, пунктам розливу або використовуйте бутильовану питну воду;
- при виїзді на природу необхідно мати з собою запас питної води гарантованої якості для миття рук, посуду та приготування їжі;
- на відпочинку виключити приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, салати, заправлені майонезом тощо), не допускати контакту харчових продуктів з ґрунтом та піском, забезпечте їхній захист від мух, гризунів;
- дотримуватися правил особистої гігієни.
У випадку виявлення ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутися до найближчої лікувальної установи або викликати швидку допомогу.
У випадку виявлення ознак харчового отруєння чи гострих кишкових інфекцій необхідно терміново звернутися до найближчої лікувальної установи або викликати швидку допомогу.
Раніше ми писали, Великдень 2025: де і коли дивитися богослужіння.
Ми писали, що у Дніпропетровській області комендантська година діє з 00:00 до 05:00.
Раніше ми писали, Великий піст: як дотримуватися без шкоди для здоров’я.