Гріховно смачна: кондитер з Дніпра розповіла секрети приготування паски
Дарина Сухонос
Перед Великоднем в мережі можна зустріти сотні рецептів пасок – від традиційних до неймовірних: з дубайським шоколадом чи крем-сиром, передає “Наше Місто”.
Дніпрянка Катерина Дробот, – лікар в лабораторії. Але з початком вторгення вона опанувала мистецтво створення десертів і сьогодні вона популярний кондитер, який спеціалізується на макаронсах, бенто тортах і тортиках на замовлення. Звиачйно, на Великдень пече дівчина і пасочки.
«Цього року в тренді паски з різноманітними начинками, в топі звісно ж буде начинка «дубайський шоколад», фісташкова паста з хрустким тістом катаіф Досвідчені майстрині готують панетоне, традиційна італійська випічка без використання дріжджів, на заквасці левіто мадре . Але багато майстринь з року в рік дотримуються класичних вподобань, доповнюючи сімейні рецепти новими деталями», – зазначає Катерина.
Готувати треба згідно порад бабусі завжди з гарним настроєм та чистими думками, я не знаю чи точне це працює, але гарний настрій ніколи не завадить!
Щоб паска була ще ароматніше, не шкодуйте апельсинової цедри та ванільної пасти замість звичайного ванільного цукру.
Класичні родзинки можна доповнити вʼяленою вишнею та журавлиною.
Щоб додати пряності сухофруктам, за тиждень їх треба промити водою та замочити їх в суміші чорного рому, Амарето та чистої води (з розрахунку 50/50 алкоголь/вода).
В трендах декорів цьогорічної великодньої випічки переважатимуть білі квіти з вафельного паперу, доповнені золотими елементами, або симпатичні бантики з мастики, які вдало інтегрувалися з тортів на паски.
Але цього року Катерина не прийматиме комерційне замовлення на паски, бо буде пекти їх на фронт!
« Буду випікати лише для сімʼї, яка поповнилася цілим бойовим підрозділом мого чоловіка!», – посміхається кондитер.