Чи можливо в Україні збирати подвійний урожай? Як зміни клімату, вологість і правильний вибір культур впливають на цей процес? Директор Інституту зернових культур НААН Владислав Черчель розповідає про сучасні можливості та виклики для аграріїв. Дивіться у матеріалі «Наше місто».
-Волога – критичний фактор, – сказав Владислав Черчель. – Але навіть у 70-ті, 80-ті роки наші аграрії отримували два врожаї на рік. Наприклад, у нас раніше висівали різні трави, а також жито. Його збирають наприкінці травня. Зразу можна посіяти й інші культури.
Фото: НМ.
Читайте також: Кліматичні гойдалки цієї зими: яким буде врожай на Дніпропетровщині.
Раніше ми писали, що експерт з Дніпра розповів, від чого буде залежати гарний врожай озимих 2025.



