Site icon Наше Місто

Борщова карта Дніпра: де подають найсмачніший борщ у місті

де у Дніпрі поїсти борщу

Дніпро – місто з багатою історією, культурою і, звісно, кулінарними традиціями. Одним із символів української кухні, який можна знайти практично в кожному ресторані та кафе міста, є борщ. Ця насичена та ароматна перша страва із яскравим смаком стала справжньою візитною карткою не тільки України, а й Дніпра. “Наше місто” склало рейтинг закладів, де у Дніпрі можна поїсти борщу. Місцеві кафе та ресторани готують цю страву на будь-який смак та гаманець клієнтів – від стародавнього чорного борщу до найбюджетнішого варіанту.

Мало хто знає, що колись одним із символів нашого міста був борщ із рибою. За даними істориків, ще на початку минулого століття ринки Катеринослава були переповнені дешевими осетрами. Риба застрягала біля наших берегів, адже не могла перестрибнути через дніпровські пороги. Втім, зараз рибного борщу у місцевих закладах харчування не знайти і всі сподівання лише на традиційний м’ясний.

Борщ у Дніпрі

Де у Дніпрі поїсти борщу

“МахноПАБ” пропонує порцію українського борщу вагою 300 грамів. Страва подається у глиняному посуді. Ціна – 159 грн.

Ресторан “Пузата хата” зустрічає відвідувачів борщем по-домашньому з м’ясом. Можна замовити звичайну (260 грамів), або велику (390 грамів) порцію. Ціна – 54 та 78 грн.

Ресторан “Тиниця” пропонує борщ український з пампушками. Вага порції 300 грамів. Ціна – 156 грн.

Сімейне кафе “Смак” готує класичний український борщ із сметаною. Вага порції 350 грамів. Ціна – 110 грн.

Ресторан “Кумася” подає борщ зі сметаною, пампушками з часником та салом. Порція щедра – 460 грамів. Ціна: 165 грн.

Ресторан “Дe поїсти”вражає фірмовим борщем зі шматочками телятини, до якого окремо подається сметана, сало та свіжі пампушки з власної пекарні. Вага порції 440 грамів. Ціна: 190 грн.

Ресторан домашньої кухні Little Mariupol запрошує на український борщ з пампушками та сметаною. У закладах мережі готують два види цієї страви: борщ з м’ясом по-домашньому, ціна – 170 грн; та зварений за стародавнім рецептом чорний борщ з копченою сливою, ціна – 200 грн.

Борщ традиційний та чорний з копченою сливою. Колаж: НМ

Ресторан “Колиба” подає борщ український фірмовий з салом та пампушками. Вага порції  330 грамів. Ціна: 220 грн.

Кафе-бар “Світло” пропонує щедрі порції борщу з яловичиною, сметаною та пампушками. Вага порції 480 грамів. Ціна – 180 грн

Мережа сучасних їдалень “Є.да” пропонує найбюджетніший борщ у Дніпрі. Його готують на бульйоні з телячих кісток, але він без шматочків м’яса. Ціна – 27 грн.

Борщ – це не просто страва, це частина української культури. У кожному регіоні, у кожному домі і навіть у кожному ресторані його готують по-своєму. У Дніпрі ви можете знайти як класичні варіанти, так і авторські інтерпретації цієї страви.

Нагадаємо, раніше ми писали, який борщ готують у Дніпрі.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version