Skip to content

У Дніпропетровській області взимку зібрали врожай орегонського винограду

Ксенія Куземко

Садівники Криворіжжя зібрали багатий урожай магонії падуболистої, рослини, відомої також під назвами каліфорнійський барбарис, орегонський гірський виноград чи виноградний падуб. Дописом поділилася ботанік Вікторія Тротнер у групі «Природа Криворіжжі» у Facebook, пише «Наше місто».

Повідомляється, що зовнішньо та за смаковими якостями ягоди нагадують виноград. Їх широко застосовують у харчовій промисловості для виробництва алкогольних і безалкогольних напоїв, консервації та кондитерських виробів.

«Новий рік – пора збору врожаю. Під снігом ягоди магонії падуболистой не втрачають свого смаку. Центрально-Міський р-н, сел.Всебратське. 4 січня 2025 року», – йдеться у повідомленні.

За інформацією, Інститута еволюційної екології НАН України, через високий вміст вітаміну С, приємний кисло-солодкий смак ягоди використовуються для створення заготовок (джемів, вин і киселів). Коріння і кора рослини використовуються у лікувальних цілях в якості антибактеріального засобу (такий ефект дає особлива речовина – берберин), в дерматології та ін. Також берберин знайшов застосування і в харчовій промисловості – його використовують при приготуванні тоніків.

Раніше ми писали, у Дніпрі квітне виноградна фітолакка.

Також ми писали, що потрібно зробити навесні, щоб влітку бути з врожаєм.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: