Садівники Криворіжжя зібрали багатий урожай магонії падуболистої, рослини, відомої також під назвами каліфорнійський барбарис, орегонський гірський виноград чи виноградний падуб. Дописом поділилася ботанік Вікторія Тротнер у групі «Природа Криворіжжі» у Facebook, пише «Наше місто».
Повідомляється, що зовнішньо та за смаковими якостями ягоди нагадують виноград. Їх широко застосовують у харчовій промисловості для виробництва алкогольних і безалкогольних напоїв, консервації та кондитерських виробів.
«Новий рік – пора збору врожаю. Під снігом ягоди магонії падуболистой не втрачають свого смаку. Центрально-Міський р-н, сел.Всебратське. 4 січня 2025 року», – йдеться у повідомленні.
За інформацією, Інститута еволюційної екології НАН України, через високий вміст вітаміну С, приємний кисло-солодкий смак ягоди використовуються для створення заготовок (джемів, вин і киселів). Коріння і кора рослини використовуються у лікувальних цілях в якості антибактеріального засобу (такий ефект дає особлива речовина – берберин), в дерматології та ін. Також берберин знайшов застосування і в харчовій промисловості – його використовують при приготуванні тоніків.
Раніше ми писали, у Дніпрі квітне виноградна фітолакка.
Також ми писали, що потрібно зробити навесні, щоб влітку бути з врожаєм.
Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: Новини Дніпра