Чайний гриб — культовий напій 90-х, який переживає новий бум популярності. Раніше він був звичним гостем на кухнях, а зараз став трендовим продуктом під назвою “комбуча”. Як його вирощують, чому він корисний, і чому американці зробили з нього бізнес – дивіться в сюжеті «Наше місто».
У другій половині 90-х майже на кожній кухні на підвіконнях можна було побачити трилітрові банки із «чайним квасом». Люди масово розводили слизувату плівку, яка плавала на поверхні рідини – чайний гриб. Цю живу культуру заливали солодким чаєм і за кілька днів отримували натуральний газований напій. Кисло-солодкий квас з приємними легкими бульбашками бадьорив, втамовував спрагу, допомагав від похмілля.
Подробиці у нашому відео.
Раніше ми писали, ялинкова хроніка Дніпра: як впродовж десятиріч змінювалися новорічні локації.
Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро
Позначки: Головне, Історія, Новини Дніпра