У великих супермаркетах Дніпра неспішно розпочинається закупівля продуктів на різдвяні свята. Основна стаття витрат – новорічний стіл. Скільки він буде коштувати, з’ясовували журналісти “Наше місто”.
М’ясо в меню – традиційно головна страва. На нього доведеться витратити від ста шістдесяти гривень за кілограм в залежності від виду. Приблизно стільки же затягнуть ковбаса та сир. Прості інгредієнти для нехитрих салатів, наприклад, олів’є обійдуться близько трьохсот гривень.
Шампанське, без якого не можна уявити Новий рік – припустимо “Артемівське” коштує 235 гривень, а бренді чи звичніше – коньяк від дев’яноста семи і до трьохсот.
Біля холодильників, де зберігаються морепродукти, покупців особливо небагато. Ціни на червону ікру – майже обов’язковий атрибут новорічного столу – цьогоріч “кусаються” та ставлять покупців перед вибором: купувати, зекономити або знайти альтернативу. Проте є і ті, хто новорічним традиціям не зраджує, попри все, червона ікра займе своє почесне місце на святковому столі.
Містяни кажуть, планують готувати на стіл найулюбленіші страви, такі, щоб відчувалася атмосфера Нового року: всілякі салати, на кшталт, оселедця під “шубою”, холодець, рульки та навіть фаршировану рибу.
Експерти прогнозують і надалі збільшення цін на продукти, адже кажуть, на подорожчання впливає не лише наближення свят та підвищений попит, а й сезонність та економічні чинники.
Детальніше дивіться в нашому сюжеті.
Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня
Позначки: Головне, Дніпро, Свято