Картопля по-селянськи – це класична страва української кухні, яка підкорила серця мільйонів. Хрустка скоринка і ніжна м’якоть усередині роблять її ідеальним гарніром до м’яса, риби, овочів або чудовою самостійною стравою, яка ідеально підійде всій родині. Варіацій приготування цих ласощів існує безліч, і будь-який рецепт картоплі по-селянськи вдасться, якщо знати кілька простих секретів. Про них ми вам зараз і розповімо.
Домашня картопля vs фаст-фуду
Картопля по-селянськи, приготована вдома, – це просто, швидко і смачно. Усе, що вам потрібно для втілення кулінарної мрії, – це картопля, спеції, часник і трохи олії. Вдома, на відміну від фаст-фуду, ви завжди можете проконтролювати якість продукції, з якої готуєте. Адже чимале значення мають сорти картоплі.
Що особливо важливо, ви контролюєте кількість олії та солі, що робить страву більш здоровою.
Ну, і найголовніше, домашня картопля завжди смачніша, адже вона приготована з любов’ю та турботою про родину.
ТОП рецептів картоплі по-селянськи
Класична картопля по-селянськи
Інгредієнти: Картопля, рослинна або оливкова олія, сіль, чорний перець, часник
Приготування: Картоплю ретельно вимити, нарізати нечищеною великими часточками, скропити олією, посолити, поперчити, додати свіжий часник, попередньо подрібнений, і запікати в духовці 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
Картопля-гармошка по-селянськи з беконом і сиром
Інгредієнти: Картопля, бекон, сир, часник, розмарин, сіль, перець, рослинна або оливкова олія.
Приготування: Вибираємо великі картоплини одного розміру, миємо. Не чистимо. Робимо акуратні надрізи кілька разів, не доходячи до низу. Далі солимо, перчимо і трохи змащуємо олією. У розрізи вкладаємо скибочки бекону та сиру. Розкладаємо на деку не впритул, щоб був простір між картоплинами. Запікаємо в духовці за температури 200 градусів 30-35 хвилин. Після вимкнення додаємо часник і гілочки розмарину для аромату.
Картопля по-селянськи «Макдональдс» (домашня версія)
Не секрет, що походи в «Макдональдс» люблять і діти, і дорослі. Але якщо кошти обмежені, приготувати аналогічну картоплю по-селянськи можна за дві секунди в домашніх умовах.
Вам знадобляться 3-4 великі картоплини, які потрібно ретельно вимити і нарізати на однакові товсті часточки, не зчищаючи шкірки. Складіть картопляні шматочки в ємність, посоліть, поперчіть, додайте сухий часник, а також улюблені спеції за смаком.
На змащене соняшниковою або оливковою олією деко викладіть картопляні часточки так, щоб вони не торкалися одна одної. Розтопіть 50 грамів вершкового масла і змастіть ним картоплю.
Запікайте в духовці за температури 200-220 градусів 25-30 хвилин.
Інгредієнти: Картопля, рослинна олія, сіль, чорний перець, паприка.
Приготування: Нарізати картоплю соломкою, обсмажити у фритюрі або в глибокій сковороді до золотистого кольору. Приправити сіллю, перцем і паприкою.
Для більш хрусткої скоринки картоплю можна попередньо замочити в холодній воді на 30 хвилин.
Експериментуйте зі спеціями: спробуйте додати куркуму, каррі або інші улюблені спеції.
Подавайте картоплю по-селянськи з різними соусами: сметана, кетчуп, соус барбекю.
Приємного апетиту!
Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: Новини Дніпра, укрнет